Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Znížte si krvný tlak do piatich minút: Ako funguje tento zázračný trik?

Ako znížiť krvný tlak za tak krátky čas? Prečítajte si náš článok! Zobraziť galériu (3)
Ako znížiť krvný tlak za tak krátky čas? Prečítajte si náš článok! (Zdroj: thinkstock.com)

Nemá síce žiadne príznaky, no jeho podceňovanie môže byť fatálne. Aj preto má prezývku „tichý zabijak“. Nebolí, no je príčinou úmrtia každého štvrtého človeka nad štyridsať rokov. Vedeli ste o tom, že existuje spôsob, ako ho prirodzenou cestou a rýchlo znížiť?


Niektorí ľudia môžu mať vysoký krvný tlak aj celé roky bez toho, že by si to všimli. Jedinou možnosťou, ako to zistiť, je nechať si krvný tlak zmerať. Za normálny tlak krvi sa považujú hodnoty nižšie ako 120/80 mm Hg. Ak ste si namerali 120-139/80-89, ide o tzv. „prehypertenziu“. Vysoký krvný tlak máte pri hodnotách 140/90 mm Hg a vyšší.

Spozorovaný odkaz:

 

Trik na zníženie vysokého krvného tlaku

Lekár z futbalového klubu Spartak Moskva Liu Hungsheng odhalil starý trik z tradičnej čínskej medicíny, ako znížiť vysoký krvný tlak! Je to veľmi jednoduché.

Končekmi prstov jemne prechádzajte po čiare medzi dvoma bodmi (prvý bod je pod koreňom ucha a druhý sa nachádza v jamke v blízkosti nad kľúčnou kosťou), ako je to znázornené na obrázku nižšie. Urobte tak 10-krát na jednej strane krku a 10-krát na druhej strane.

V druhom kroku masírujte končekmi prstov miesto, ktoré sa nachádza v blízkosti kľúčnej kosti. Robte tak 1 minútu striedavo na oboch stranách. Viac pritlačte ako v prvom prípade, no nie príliš, aby vám tlak nespôsobil bolesť!

Znížte si vysoký krvný tlak jednoduchým spôsobom! (screenshot Instanthealthyliving.com)
Zobraziť galériu (3)
Znížte si vysoký krvný tlak jednoduchým spôsobom! (screenshot Instanthealthyliving.com)  (Zdroj: screenshot Instanthealthyliving.com)

Po tejto jednoduchej liečbe by vám mal krvný tlak klesnúť na normálne hodnoty.

Ako merať tlak?

Pri meraní krvného tlaku v domácom prostredí by ste mali byť uvoľnení, nie v strese, v tichej miestnosti. Mali by ste pritom sedieť a nerozprávať. Najideálnejšie je, ak najmenej 30 minút pred meraním nebudete nič jesť, fajčiť, piť alkohol, ani kávu. Manžetu tlakomeru upevnite na ruku suchým zipsom cca 1-2 cm nad lakťovú jamku, pričom medzi manžetu a pažu dokážete dať jeden prst. Predklaktie by malo byť voľne opreté o stôl a manžeta na úrovni srdca. Na ruke by ste nemali mať žiadne sťahujúce oblečenie. Rukou nehýbte, ani nedvíhajte ňou. Zmerajte si krvný tlak 3-krát, pričom smerodajný je priemer z 2. a 3. merania. Medzi meraniami počkajte min. 2-3 minúty, hodnoty si zapíšte a sledujte dlhodobý trend.

Faktory

Je viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú krvný tlak ako zlá životospráva, cukor, stres, nadváha, fajčenie, nadmerná konzumácia alkoholu, nedostatok pohybu, atď. Ak si budete aj naďalej vo zvýšenej miere pochutnávať na sladkých či mastných jedlách alebo neodoláte pohárikom alkoholu, nečakajte, že vás tento trik zbaví krvného tlaku natrvalo. Neostáva nič iné, len prejsť na zdravý jedálniček a navštíviť svojho lekára.

Čítajte tiež: Pravda o vašom zdravotnom stave za 60 sekúnd: Odhaľte vďaka lyžičke, ako ste na tom!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9