Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

18 bizarných domácich liekov, ktoré stopercentne fungujú (2. časť)

Aj rastlinný olej je výborným liečivým pomocníkom.
Aj rastlinný olej je výborným liečivým pomocníkom.

Trápi vás vysoký krvný tlak alebo sa chcete zbaviť bradavíc? Účinné lieky nájdete nielen v lekárni, ale aj doma. Neveríte? Pozrite sa na druhú časť článku o domácich liekoch, ktoré vám pomôžu odstrániť mnohé zdravotné problémy.

Sú dôkazom toho, že nielen lieky vám pomôžu!

Počúvanie hudby na vysoký krvný tlak

Tridsať minút hudby každý deň môže pomôcť znížiť vysoký krvný tlak, čo potvrdil výskum na Univerzite vo Florencii v Taliansku. Vedci zistili, že pacientom, ktorí sú na liekoch znižujúce hypertenziu, pomáha aj počúvanie hudby, pri ktorej relaxujú a dýchajú pomalšie. Systolický tlak (horné číslo) sa znížil v priemere o 3,2 bodov za týždeň a o mesiac pravidelného počúvania hudby boli hodnoty nižšie až o 4,4.

Olivy alebo citróny na kinetózu

Ako povedali lekári, kinetóza spôsobuje zvýšenú produkciu slín, mnohým je preto veľmi zle. Zlúčeniny v olivách, čo sú kyseliny trieslové, vysušujú ústa a upokojujú, vďaka čomu sa už budete cítiť o niečo lepšie. Pri prvých príznakoch nevoľnosti pomôže i cmúľanie citrónu.

Rastlinný olej na krehké nechty

Okrem toho, že vám na suché a krehké nechty pomôže pravidelné nanášanie krému na ruky, skúste aj iné ošetrenie. Než pôjdete spať, naneste si rastlinný olej na ruky a potom si dajte vinylové rukavice, aby sa olej nedostal na posteľnú bielizeň. Vďaka rukaviciam sa olej dostane hlbšie do pokožky a zabráni, aby boli suché.

Mäta pieporná alebo škorica na stres počas jazdy

Vedci z Wheeling Jesuit University sledovali reakcie 25 študentov počas toho, ako cestovali autom. Dobrovoľníci vyhlásili, že mäta znížila ich pocity únavy alebo úzkosti až o 20 %. Navyše, mäta a škorica znížili frustrácie až o 25% a zvýšili bdelosť o 30%. Cestovalo sa im tak lepšie. Zadovážte si preto mätovú alebo škoricovú vôňu do auta!

Jablká na belšie zuby

Chrumkavé ovocie a zelenina pôsobia ako malé zubné kefky. Pri žuvaní majú prirodzenú čistiacu vlastnosť, ktorá odstraňuje škvrny na zubnej sklovine. Najmä jablká obsahujú jemnú kyselinu jablčnú, ktorá pomáha rozpúšťať škvrny.

Sóda bikarbóna na infekcie močových ciest

Vypite pri prvých príznakoch roztok vyrobený s ¼ lyžičky jedlej sódy zmiešanej v 240 ml vody. Pokračujte každý deň, kým navštívite lekára a začnete brať antibiotiká. Jedlá sóda robí z močového mechúra alkalické prostredie, čo znižuje schopnosť baktérií množiť sa.

Klinčeky na rany

Aby ste ranu zbavili infekcie, posypte ju práškom z klinčekov. Klinčekový olej je bohatý na eugenol, chemickú látku, ktorá je antiseptická a utišuje bolesť.

Papája na hladšiu pokožku

Toto tropické ovocie obsahuje papaín, proteínovú enzým, ktorý rozpúšťa odumreté bunky na povrchu pokožky. Pri použití kúry dvakrát mesačne budete mať pleť jemnejšiu, hladšiu a žiarivejšiu. Zmiešajte 2 lyžice umytej a olúpanej papáje v mixéri a pridajte 1 polievkovú lyžicu suchých ovsených vločiek. Naneste túto zmes na čistú pleť a nechajte pôsobiť 10 minút. Následne ju vlhkou špongiou odstráňte. Enzýmy v papáji sú veľmi jemné, čo je dôvod, prečo je táto kúra ideálna pre osoby s citlivou pokožkou.

Lepiaca páska na bradavice

Naozaj to funguje! Podľa štúdie v časopise Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine je lepiaca páska na bradavici oveľa účinnejšia ako zmrazenie. Údajne odstraňuje 85 % bradavíc po 2 mesiacoch, zatiaľ čo zmrazením je to 60 % bradavíc. Pred jej použitím si vyčistite postihnuté miesto. Použite následne kus lepiacej pásky, ktorý je o niečo väčší ako bradavica. Naneste ju naň, raz za tri dni dajte dole pásku a odumretú kožu odstráňte pemzou alebo pilníkom na nechty. Postup opakujte, kým bradavice nezmiznú. Chemické látky v lepiacej páske doslova „zadusia“ a „zabijú“ bradavice.

Vedeli ste, že je ceruzka dobrá na bolesti hlavy a vodka na zápach nôh? Prečítajte si aj prvú časť článku o bizarných domácich liekoch!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9