18 bizarných domácich liekov, ktoré stopercentne fungujú (1. časť)

Na boľavé nohy je výborná tenisová loptička.
2013-08-10 10:30:00

Viete, aké liečivé veci máte vo svojej domácnosti? Mnohé z nich vás dokážu pohotovo zbaviť zdravotných problémov, dokonca sú účinnejšie než bežné lieky z lekárne, ktoré sú navyše drahé.

Vedeli ste o tom, že ceruzka nie je dobrá len na písanie ale i na bolesti hlavy? Pozrite sa na ďalšie liečebné prostriedky, ktoré máte bežne doma a ktoré naozaj fungujú.

Vodka na zápach nôh

Skvelým pomocníkom proti zápachu nôh je obyčajná čistá vodka. Potrite si nohy špongiou nasiaknutou vodkou a pohotovo sa zbavíte nepríjemného zápachu. Vodka obsahuje alkohol, ktorý má antiseptické účinky a tiež vysušuje. Ničí zápach, ktorý spôsobujú plesne a baktérie a tiež odstraňuje vlhkosť, kvôli ktorej sa rozmnožujú nepríjemné baktérie.

Ceruzka na bolesti hlavy

Keď ste v strese alebo trpíte úzkosťou, podvedome vtedy zovriete čeľusť a zuby. Tak sa napína sval, ktorý spája čeľusť so spánkami a môže vyvolať bolesť hlavy. Riešením je dať si ceruzku medzi zuby, ale nehrýzť. Automaticky sa uvoľnia čeľustné svaly, čo môže zabrániť bolesti.

Jogurt na zápach z úst

Nejeden výskum ukazuje, že živé baktérie v jogurte môžu potlačiť zlý dych, ktorý spôsobujú baktérie. "Dobré" baktérie v jogurte môže odstrániť tie "zlé" spôsobujúce zápach, alebo vytvoriť nezdravé prostredie pre ich šírenie. Potvrdil to John C. Mesiac, všeobecný zubár z Californie.

Ústna voda na pľuzgiere

Klasická ústna voda, ktoré osviežuje dych a je antiseptická, sa dá použiť aj na pľuzgiere. Navlhčite vatový tampón v ústnej vode a potierajte si ňou pľuzgier trikrát denne, ktorý sa vďaka tomu rýchlo zahojí.

Čaj z medovky lekárskej na opary

Medovka je výbornou bylinnou liečbou na opary, ktoré sú spôsobené herpetickým vírusom. Má antivírusové vlastnosti, ktoré majú schopnosť zastaviť herpes. Pripravte si medovkový čaj z 2 až 4 polievkových lyžíc byliniek na šálku vriacej vody. Nechajte ho vychladnúť, potom si nasiaknutým tampónom v čaji opar niekoľkokrát denne potierajte.

Sladké drievko na mozole a kurie oká

Sladké drievko obsahuje látky na báze estrogénu, ktoré zmäkčujú tvrdú kožu. Vyrobte si domácu pastu zo sladkého drievka. Pomlite niekoľko paličiek sladkého drievka, zmiešajte ich s ½ lyžičkou vazelíny, a votrite zmes do drsných oblastí nohy.

Tenisová loptička na boľavé nohy

Stačí len tenisová alebo golfová loptička a môžete si spraviť jednoduchú, ale účinnú masáž nôh. Odložte topánky a ponožky a bosými nohami prechádzajte jednu až dve minúty po loptičke. Ak si chcete nohy zároveň aj osviežiť, prechádzajte nimi po fľaši s ľadovou vodou.

Olivový olej na ekzém

Použite olivový olej priamo na podráždené oblasti. Hydratuje a je skvelou voľbou na rozdiel od ostatných krémov, ktoré obsahujú množstvo chemických látok. Tie vám môžu podráždiť pokožku. Obsahuje antioxidačné látky a prispieva k prevencii a odstráneniu nepríjemných škvŕn, ktoré spôsobujú ekzémy. Jedna  čajová lyžička olivového oleja na jeden štvorcový centimeter kože spoľahlivo zabraňuje vysúšaniu pokožky. Intenzívnu hydratáciu docielite tak, že si pokožku, na ktorú si nanesiete olivový olej, pokryjete fóliou na celú noc.

Cukor na čkanie

Prehltnite jednu lyžičku cukru a čkanie bude v priebehu niekoľkých minút minulosťou. Cukor totiž upravuje nervové svaly v bránici, ktoré sa opakovane a nepravidelne sťahujú a sú sprevádzané stiahnutím hlasiviek a špecifickým charakterom nádychu – čkaním.

Ste zvedaví aj na iných liečebných pomocníkov, ktoré má každý z vás doma? Nenechajte si ujsť druhú časť článku, ktorá vyjde už o týždeň.

2013-08-10 10:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Layoga.com   |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia