Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prečo sa oddávať milostným radovánkam? Toto s nami sex dokáže urobiť

Sex je nielen zdravý, ale zvyšuje i našu inteligenciu.
Sex je nielen zdravý, ale zvyšuje i našu inteligenciu. (Zdroj: profimedia.sk)

Pre milovníkov posteľných radovánok je tu dobrá správa. Okrem toho, že je sex príjemnou záležitosťou, pri ktorej sa človek odreaguje, zlepšuje dlhodobú pamäť! Preto ho odporúčajú psychológovia.

Sme múdrejší

Aktívny sexuálny život neprináša nielen osobné potešenie a množstvo zdravotných výhod, vrátane posilnenia imunity. Vedci v novej štúdii prišli na zaujímavé zistenie, vďaka ktorému sa mnohí začnú viac oddávať milostným radovánkam! Vďaka sexu sme údajne múdrejší, pretože zvyšuje produkciu mozgových buniek.

Výskum zrealizovali vedci z univerzity v Marylande na myšiach. Sami nemohli uveriť výsledkom ich experimentu. Zistili, že sexuálna aktivita u myší a potkanov zlepšila kognitívne funkcie. Sex zvyšuje produkciu neurónov v hipokampe, čo je dôležitá súčasť mozgu človeka, kde sa zážitky premieňajú na spomienky. Je zodpovedná za formovanie dlhodobej pamäte.

Menej sexu, menej inteligencie?

A to nie je všetko! Keď bol myšiam sex odopretí, vedci spozorovali ubúdanie mozgových buniek a teda zníženie inteligencie. Psychológovia preto jednoznačne tvrdia, že vďaka sexu nám to bude viac myslieť.

"Aj keď dochádzalo k produkcii nových neurónov, kognitívne schopnosti získané počas experimentu začali klesať, keď sme myši podrobili dlhým obdobím bez sexu, " uviedli vedci.

S výsledkami výskumu súhlasia aj kórejskí vedci. Štúdia univerzity Konkuk v Južnej Kórei potvrdila, že sex zvyšuje duševnú výkonnosť a inteligenciu. Zistila to na základe výskumu starších párov, ktorí boli vďaka pravidelnému sexuálnemu životu menej ohrození demenciou.

Opäť ďalší dôvod, prečo si to namieriť s partnerom rovno do spálne!

Okoreňte si sexuálny život orálnym sexom. Prečítajte si na Vyšetrení, aké má priaznivé účinky na ženské zdravie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9