Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Eko môžete byť už aj v spálni: Pozrite sa, ako mať ešte zdravší sex

Aj v posteli môžete byť eko!
Aj v posteli môžete byť eko! (Zdroj: profimedia.sk)

Máme tu prírodnú kozmetiku, prírodnú medicínu, jedávame biopotraviny a tiež bývame v domoch, ktoré sú ohľaduplné k matke prírode. Do popredia sa najnovšie dostáva ekologický sex, vďaka ktorému budete ešte zdravší.

Sex má bezpochyby množstvo zdravotných výhod na ľudský organizmus. Znižuje stres, posilňuje imunitu, zlepšuje zdravie srdca, znižuje riziko inkontinencie a zmierňuje bolesti. Novým trendom je teraz ekologický sex, ktorý je ešte zdravší ako klasický. Odstráňte chémiu v posteli!

Vyhnite sa ftalátom v erotických hračkách

Trh je „zaplavený“ množstvom erotických hračiek či sexuálnych povzbudzovačov. Mnohé z nich sú však toxické, preto vám hrozí riziko zdravotných problémov.

Zaujímajte sa o to, z čoho sú vyrobené erotické hračky. Tie, ktoré sú z nebezpečných ftalátov vymeňte radšej za iné, ktoré sú zo silikónu. Ak ste si zaobstarali vibrátor a neviete, z čoho je vyrobený, radšej si dajte cez neho kondóm.

Používajte biokondómy a lubrikačné gély

Zamerajte sa na bio kondómy a lubrikačné gély. Trafíte do čierneho, ak si vyberiete biokondómy z ovčej kože, bio lubrikačné gély z bio sladkého drievka, bio aloe vera a ďalších podobných prírodných ingrediencií. Takéto výrobky sú vyrobené z čistých prírodných látok, ktoré sú zdravotne neškodné a pritom nezaťažujú životné prostredie.

Dôležité je, aby ste si vybrali lubrikačné gély bez parfumácie, či s nadmerným obsahom farbív. Ak má fluoreskujúce zafarbenie, má ďaleko od prírodných zdrojov ako ten, ktorý je číry.

Americká štúdia, ktorá sa venovala bezpečnosti populárnych lubrikačných gélov zistila , že vo vode rozpustný gél Astroglide z Veľkej Británie je toxický pre krčok maternice. Navyše, nie je priateľský k našim prirodzene sa vyskytujúcich mikroorganizmom, vrátane laktobacilov. Napríklad nemecký výrobca Lavela je oveľa šetrnejší k vášmu telu. Ide o prvý systém lubrikačných gélov na svete, ktoré majú prírodnú kvalitu. Tieto bio lubrikačné gély sú také čisté, že sa dajú aj jesť.

Využite prírodu

Ak chcete povzbudiť sexuálnu chuť, namiesto výrobkov môžete využiť aj prírodu. Afrodiziakálne účinky má napr. tmavá čokoláda s obsahom fenylethylaminu.

Sexy bielizeň z konope

Ako by vyzeral sex bez zvodnej spodnej bielizne? Skúste vymeniť posteľnú bielizeň aj textil z umelých vlákien za tie z organickej bavlny, bambusu, obnoviteľných vlákien alebo vsaďte na konope. Je možné, že sa vám to nebude zdať sexi, no sex budete mať zdravší.

Romantická biovečera

Sexu by mala predchádzať dobrá večera, vďaka ktorej sa navnadíte na sex. Najlepšie je použiť biopotraviny z lokálnych zdrojov. Uvarte si napr. bioryžu s biokurčaťom. Dobre sa uvoľníte pri kvalitnom biovíne, samozrejme domácej výroby. Teraz vám neostáva nič iné, len si užiť zvyšok príjemného večera v spálni!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9