Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Depresiu si môžete privolať vecami, ktoré zažívate: Spoznajte nebezpečné signály!

Nebuďte sami a choďte do spoločnosti, ak sa sa u vás môže rozvinúť depresia!
Nebuďte sami a choďte do spoločnosti, ak sa sa u vás môže rozvinúť depresia! (Zdroj: thinkstock.com)

Existujú rizikové faktory, ktoré môžu spustiť depresiu. Množstvo ľudí ich zažíva každý deň, čím riskujú nebezpečnú duševnú chorobu. Pritom ide ochorenie so závažným dopadom na kvalitu života. Pozrite sa, ktoré veci vedú k depresii!

Stereotyp

Prežívate a robíte to isté? Ráno do práce, z práce domov.. Každý deň vás čaká rovnaká cesta, rovnakí ľudia, rovnaké povinnosti. Nič vám nerobí radosť. Komfort moderného života neprináša takmer žiadne problémy, ktorými by ste museli čeliť. Kedysi boli ľudia šťastnejší, aj keď žili za horších podmienok, no o to viac si vážili a užívali život. V súčasnosti už veľa ľudí neslávi narodeniny v kruhu najbližších, dokonca aj Vianoce sú pre mnohých už len prázdnym pojmom. Možno si to neuvedomujete, ale každodenný stereotyp nás postupne zabíja, sme smutní, sklesnutí.. Len aby to neprešlo k depresii...

Negativizmus

Negatívne myšlienky v hlave dokážu narobiť riadnu šarapatu. Verte tomu, že ak sa budete neustále z niečoho obviňovať a všetko budete vidieť záporne, onedlho na seba depresie nenechajú dlho čakať. Práve negativizmus patrí k preukázaným najvýznamnejším pôvodcom depresie.

Nespavosť

Nemôžete sa už dlhšie poriadne vyspať? Pozor na chronickú nespavosť! V mozgu spúšťa zmeny látok, ktoré môžu viesť k smútku, pocitom márnosti a beznádeje. A to už sú príznaky depresie. Ak trpíte kvôli nespavosti zmenami  nálad, hrozí vám zvýšené riziko depresií až o 30 percent!

Málo správneho pohybu

Aj keď cvičíte ostošesť, hormóny šťastia, ktoré by malo pritom telo produkovať, nemusia byť samozrejmosťou. Stereotypné cvičenie vo fitnescentre, kde dav ľudí dupe do pedálov a pozerá pred seba, nie je to pravé. Skúste pohyb obmieňať, účinnejšie môžu byť kolektívne športy, kde budete zároveň v spoločnosti a nadviažete kontakty s druhými. Navyše, budete na čerstvom vzduchu, kde na psychiku pôsobí dobre aj denné svetlo.

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9