Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zistite, či ste génius: 5 prekvapivých signálov vysokej inteligencie!

Inteligentní ľudia údajne radi nocujú a a dokonca majú vysokú chuť na sex!
Inteligentní ľudia údajne radi nocujú a a dokonca majú vysokú chuť na sex! (Zdroj: thinkstock.com)

Rozmýšľali ste niekedy nad otázkou, čo vlastne robí z inteligentných ľudí géniov? A či náhodou nepatríte medzi nich? Vedecké štúdie odhalili päť bizarných čŕt spojených s inteligenciou. Zistite, či ste géniom!

Na portáli Counselheal.com sa uvádza, že sa génovia vyznačujú týmito črtami:

Máte veľkú chuť na sex

Nedávna štúdia naznačila súvislosť medzi vysokým sexuálnym libidom a inteligenciou. Britský výskum odhalil, že študenti z prestížnejších britských univerzít častejšie navštevujú sexshopy ako študenti z iných vysokých škôl. To vyvolalo špekulácie, že ľudia s vyšším IQ majú väčšiu chuť na sex a experimentovanie v posteli.

Po analýze predajných čísiel jedného obchodu s erotickými hračkami sa zistilo, že študenti z Cambridgeu a Oxfordu minuli takmer trikrát viac peňazí na sexuálne pomôcky, ako mladí ľudia z ostatných vysokých škôl. Prieskum ukázal, že spotreba financií inteligentnejších študentov na erotické hračky bola viac ako 14 600 dolárov v minulom roku v porovnaní s ostatnými, ktorí minuli menej než 4 900 dolárov.

Užívate drogy

Čítate dobre! Vedci na základe výskumu jednoznačne tvrdia, že ľudia, ktorí užívajú viac drog, sú inteligentnejší. Konkrétne ide o ľudí s IQ nad 125 bodov. Britskí výskumníci odhalili, že deti s nadpriemernými výsledkami v škole ešte pred 16-tym rokom, sú náchylnejšie na experimentovanie s drogami v neskoršom veku. Čím viac ste inteligentný, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa budete oddávať nelegálnym látkam, ako je marihuana, extáza, amfetamín, kokaín, crack a heroín.

Často nocujete

Múdrejší ľudia sú schopní pracovať aj v noci a nepotrebujú toľko spánku. Jedna analýza ukázala, že ľudia s vyšším IQ síce považujú spánok za dôležitý, ale pohodlnejšie sa cítia vtedy, keď sú aktívni až do neskorého večera. Podľa štúdie v časopise Personality and Individual Differences je známkou inteligencie robiť niečo, čo je proti trendu. Pre ľudí je výhodnejšie venovať sa nejakej činnosti počas dňa  a v noci spať, zatiaľ čo inteligentnejší ľudia robia pravý opak.

Máte modré oči

Ďalšie zaujímavé zistenie, ktoré mnohých prekvapí! Ľudia so svetlými očami sú všeobecne inteligentnejší, než tí s tmavými. U osôb s modrými očami je viac pravdepodobné, že ide o strategických mysliteľov, ktorí vykazujú lepší výkon pri činnostiach, vyžadujúcich vlastnú stimuláciu a plánovanie.

Ženy sú obdarené

Štúdia z roku 2011, do ktorej sa zapojilo 1200 žien, šokovala verejnosť výsledkami, ktoré ukázali, že ženy s veľkými prsiami sú inteligentnejšie. Podľa Helium.com mali ženy s veľkými prsiami v priemere o 10 bodov vyššie IQ ako ich menej obdarené kolegyne. Dokonca ženy s priemernou veľkosťou košíčkov dosahovali vyššie skóre v IQ testoch, ako ženy s najmenším číslom podprsenky.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9