Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bojujete proti hnačke? Problém letného cestovania vyriešte komplexne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: freepik.com)

Cestujete a opäť je to tu... Nepríjemný zdravotný problém – hnačka. Nestojte kvôli hnačke pri každej WC značke, ale skúste sa na problém pozrieť komplexne a vyriešiť nielen prejavy hnačky, ale aj jej príčinu.

Hnačka, čiže vodnatá a častá stolica, môže byť spôsobená mnohými faktormi ako napríklad vírus, baktéria, pleseň, ale aj lepok či laktóza pri potravinovej intolerancii. Náš organizmus ich vníma ako narušenie imunitného systému v črevách a reaguje na túto situáciu obrannou reakciou – zápalom. Hnačka nie je ochorenie, ale prejav zápalu čreva, rovnako ako plynatosť, nadúvanie či teplota. Môžeme si to vysvetliť na jednoduchej rovnici: pôvodca → zápal → hnačka.

Komplexné riešenie hnačky

Väčšina prípravkov sľubuje účinok do niekoľkých minút, ale vedzte, že len „zazátkujete fľašu s bublinkami“. Prejavy vám ustúpia, ale zápal v čreve pretrváva. Nezabúdajte, že regenerácia zapáleného čreva, potrebuje svoj čas. Dôležité je vyriešiť tento zdravotný problém komplexne a to:

  • zastaviť prejavy hnačky, čiže riedku a vodnatú stolicu,
  • vyriešiť príčinu hnačky, teda zápal čreva,
  • eliminovať pôvodcu hnačky – vírus, baktériu, lepok a podobne.

Dôležité je pomôcť črevu

Komplexné pôsobenie zdravotníckej pomôcky Tasectan prebieha vďaka unikátnemu spojeniu tanínu a želatíny (tanát želatíny), ktorý má 2 kľúčové funkcie:

  1. Neutralizuje zápal. Keďže zápalové látky obsahujú vo svojej štruktúre bielkoviny, tanát želatíny sa na ne naviaže, vyzráža ich, neutralizuje, zmení ich štruktúru, a nakoniec ich stolicou vylúčime von z organizmu.
  2. Ochranný film chráni črevo:
    1. Ochranný film nie je betón, ale priedušná hmota obsahujúca póriky. Preto Tasectan možno užívať súčasne s inými liekmi.
    2. Zároveň zabraňuje usídleniu a množeniu pôvodcov hnačky na sliznici čreva a tým vzniku zápalu.

Slová odborníka

MUDr. Martin Matejka o akútnej hnačke:

"Hnačku spôsobujú najčastejšie baktérie či vírusy, ktoré sa vyskytujú na zle skladovaných alebo nedostatočne tepelne upravených potravinách. Nebezpečná je tiež špinavá, nedostatočne hygienicky upravená voda. Baktérie produkujú toxíny, ktoré poškodzujú črevné bunky, čo vyústi do akútnej, úpornej hnačky, častokrát spojenej s teplotami a kŕčmi," vysvetľuje doktor Matejka a dodáva: "Pri hnačke je dôležité riešiť aj príčinu hnačky, a to je vo väčšine prípadov zápal sliznice čreva, prenikanie vírusov a baktérií cez ochrannú vrstvu sliznice čreva, ich rozmnožovanie a usídľovanie sa na zapálenej sliznici, tiež  tvorbu toxínov, prehlbujúcich zápal sliznice. Je vhodné zvoliť preparáty na báze tanínu a želatíny, ktoré majú komplexný účinok.“

Tasectan je vhodný pre všetky vekové kategórie

Zdravotnícka pomôcka Tasectan účinkuje v priebehu 12 hodín. Je vhodná pre všetky vekové skupiny vrátane tých najmenších. Pre deti do veku 14 rokov je vhodná prášková forma bez vône, farby a chuti. Obsah jednej dávky možno podať v čajovej lyžičke tekutiny, napr. čaju či materského mlieka, ale aj napríklad primiešať do banánu. Pre deti nad 14 rokov a dospelých je Tasectan dostupný vo forme kapsúl. Tasectan kúpite v každej dobrej lekárni. Viac informácií nájdete na www.tasectan.sk.

Bojujete proti hnačke? Problém
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR článok)

TAS-SK-062023-235

Viac o téme: ZdravieHnačkaCestovanie PR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9