Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chcete zabudnúť na ekzém?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Keď niečo dokáže dokonale pokaziť deň, je to ekzém. Kto vie, o čom je reč, súhlasne prikyvuje. Kto chce na vlastnej koži zažiť, aké by to bolo, keby ekzému nebolo – nech číta ďalej.

 

Ekzém je jedno z najčastejších kožných ochorení v populácii. Môže byť alergického ale aj nealergického pôvodu a postihuje pokožku. Narušená ochranná bariéra kože ústi do nepríjemných vizuálnych prejavov – pokožka je pokrytá červenými šupinatými mapami, ktoré pri intenzívnejšom vplyve vyvolávajúceho faktoru sprevádzajú i pupence. Aby toho nebolo málo, nie je to len o estetike. Kožné prejavy ekzému sú sprevádzané nepríjemným svrbením.

Život ako na ihlách

Ľudia trpiaci ekzémom sú neustále ako na ihlách. Tí, ktorých netrápi sa môžu vydať objavovať nové chute, novú kozmetiku, môžu striedať pracie prášky, pridať aviváž, môžu siahnuť po akomkoľvek materiáli oblečenia či akejkoľvek dobrote bez strachu, že si to odnesie ich pokožka.

Tí, ktorí majú s týmto dedičným chronickým ochorením skúsenosti vedia, že každý jeden chybný krok alebo vybočenie s overenej rutiny ich bude stáť dni a možno aj týždne sprevádzané zhoršenými prejavmi ekzému na koži.

Ekzém sa prejavuje už u tých najmenších – najčastejšie lokality, ktoré postihuje u detí do 2 rokov sú líca, trup, krk, oblasť slabín a miesta, kde sa zohýbajú končatiny. U malých detí však existuje nádej, že ekzém do 10. roku života samovoľne vymizne. Od 2 – 12 rokov bývajú prejavy ekzému lokalizované v okolí úst a očí, v lakťových a kolenných jamkách, na členkoch i zápästiach, čo pridáva dospievajúcim na psychickej záťaži. Dospelí sa najčastejšie pasujú s prejavmi ekzému na rukách.

Chcete zabudnúť na ekzém?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Každý, koho ekzém trápi má v kúpeľni poličku, ktorá sa priam prehýba od produktov na zmiernenie jeho prejavov. Kozmetické produkty, ktoré potláčajú symptómy však nepatria medzi tie najlacnejšie...a čo sa podarí v zime potlačiť, to pribúdajúcou teplotou a potením zase „kvitne“ tak, ako keby ochorenie chytilo druhý dych. Pre všetkých, ktorí hľadajú trvalejšie riešenie je tu ponuka, ktorá sa neodmieta!

Bez krémov, bez liekov, bez ekzému?

Viete si predstaviť, že sa takmer 95% prejavov ekzému zbavíte na pol až trištvrte roka? Nie, nejdeme vás nabádať na žiadnu drastickú metódu ani ponúkať zázračnú bylinku. Riešenie už viac, ako 80 rokov pramení z hlbín zeme priamo na Slovensku.

Darujte svojej pokožke ten najkrajší darček – zdravie a krásu! Rezervujte si pobyt v Smrdákoch!

Chcete zabudnúť na ekzém?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kúpele Smrdáky)
Nenápadné no o to hodnotnejšie Kúpele Smrdáky sú absolútny unikát. Bývajú označované aj ako slovenské „Mŕtve more“. V lokalite odborníci na kožné choroby pracujú s geotermálnou vodou, ktorá má bezkonkurenčne najvyššiu koncentráciu sírovodíka v strednej Európe a je schopná takmer úplne zastaviť aj tak vytrvalé kožné ochorenie, akým je ekzém. Síra obsiahnutá vo vode zabije baktérie, spóry plesní a svojimi silnými regeneračnými účinkami dokáže obnoviť aj ťažko poškodenú kožnú bariéru.

Koncentrácia sírovodíka v smrdáckej vode je až 680 mg/l – čo je v porovnaní s inými známymi geotermálnymi prameňmi až stonásobne viac! Okrem takmer okamžitého efektu na pokožku síra z vody v Smrdákoch pôsobí dlhodobo. Podporuje tvorbu elastínu a kolagénu v pokožke, chrupavkách i väzivových tkanivách a tým zabezpečuje dlhodobú výživu pokožky a jej celkové zdravie. Tak čo, spravíte si pred letom výlet do Smrdák a zbavíte sa komplexov z pokožky, ktorá dráždi a svrbí? Vezmite aj svoje deti, Prírodné liečebné Kúpele Smrdáky sú totiž jediné slovenské kúpele, ktoré sú prispôsobené aj na liečbu kožných ochorení u tých najmenších.

Chcete zabudnúť na ekzém?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kúpele Smrdáky)

Viac informácií nájdete na www.kupelesmrdaky.sk.

Viac o téme: KúpelePR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9