Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bolesť dnes už nikoho brzdiť nemusí

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: PR článok)

Čo sa týka pandémie, tlak na nás je stále vysoký. Nikoho však už nezaujíma, že mnohí z nás neboli na dovolenke ani v lete, ani medzi sviatkami, alebo to bola dovolenka so stresom, pretože sme sa – a oprávnene – obávali stále sa meniacich opatrení.

Že mnohí z nás radšej sedeli doma, než aby vyrazili na hory alebo chalupu s priateľmi. Že sme teda po celoročnom zhone neodpočinutí a unavení. Nikto už nevidí, že sme prepracovaní, pretože mnoho zamestnávateľov muselo kvôli vzniknutej kríze redukovať počty zamestnancov a tí, ktorí ostali, nestíhajú. Nikto už nerieši, či nám napríklad neskrachovalo podnikanie.

Ráno do tmy, večer do tmy

K tomu je navyše zima v plnom prúde, čas povianočného pokoja, kedy vyhľadáme svoje domovy, snažíme sa odpočívať a znova nadýchnuť, deti si užívajú nové hračky. Ale vzhľadom k priebehu posledného roku už mnoho z nás má domova „až po krk“. Veď mnohí z nás ešte stále pracujú na home office. Niet sa čo čudovať, že aj vzhľadom na ranné vstávanie ešte za tmy nám občas nie je dobre. Prežívame stres a únavu, máme horší a kratší spánok, keď po nociach dobiehame pracovné zadanie a resty z minulosti. Trávime viac času pri počítači. Menej času máme na seba a svojich blízkych, čo si vyčítame. A potom prichádza nechcená spoločníčka – bolesť hlavy.

Bolesť dnes už nikoho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

Bolesť hlavy 21. storočia

Je na mieste ju nazývať „bolesť hlavy 21. storočia“, pretože jej príčiny, ako nedostatočný spánok, nadmiera stresu a digitálnych technológií, sú neblahými trendmi modernej doby. Negatívne ovplyvňuje jasné myslenie, zhoršuje pamäť, znižuje mieru koncentrácie, pozornosti, motivácie, schopnosť riešiť problémy, argumentovať, vnímať. Optimálne samozrejme je, keď sa podarí myslieť na prevenciu a bolesť vôbec nevznikne, alebo sa ju podarí rozohnať v počiatku. Strážiť by sme si mali pitný režim, časté prestávky, občasné pretiahnutie sa či aspoň krátku prechádzku na čerstvom vzduchu. Spánok by mal trvať 8 hodín, v tmavej a chladnej miestnosti. Môžeme tiež vypozorovať potravinové spúšťače bolesti, ako niektoré druhy nápojov, umelých prísad v jedlách či napr. čokoládu alebo aromatické syry, a vyhnúť sa im. Špeciálne v zime pozor treba dávať aj na vonné sviečky.

Rýchla úľava je možná

Niekedy však prevencia nepomôže. Alebo nás bolesť hlavy prepadne po dlhom nosení respirátora. Našťastie však riešenie môžeme mať vždy po ruke. Pre rýchlu a účinnú úľavu cielenú priamo na bolesť hlavy bol vyvinutý špeciálny liek, Ibalgin® Plus. Obsahuje unikátnu kombináciu dvoch účinných látok – ibuprofénu a kofeínu. Vďaka „dvojitej sile“ bude naša hlava veľmi rýchlo znova „fit“ a dovolí nám znova sa plnohodnotne ponoriť do práce, pomôcť deťom s referátom do školy alebo poraziť deda v šachovej partii. Hrdinovia modernej doby nemajú čas na bolesť. Strácame tým čas na seba, na rodinu aj na prácu. Čas strávený s bolesťou je čas premárnený.

Energetický drink alebo káva nie sú riešením

Napríklad si hovoríte, že keď nám môže pomôcť ibalgin a kofeín, postačí bežné analgetikum a plechovka energetického nápoja alebo šálka kávy. To však nie je dobrý nápad. Za neškodnú dávku sa považuje 400 mg kofeínu denne pre dospelých a 200 mg pre tehotné ženy. Kde je teda problém? V tom, že netušíte, koľko kofeínu obsahuje šálka kávy, ktorú sa chystáte vypiť! Môže to byť 50 mg, 75 mg, 150 mg aj 200 mg a v extrémnych prípadoch aj viac. Neviete, na čom ste. Energetické nápoje zase obsahujú veľké množstvo cukru, čo neprospieva zdraviu. Ibalgin® Plus obsahuje práve 100 mg kofeínu. Máte teda presný prehľad a viete, že tableta Ibalgin® Plus obsahuje dostatočné množstvo kofeínu na posilnenie a urýchlenie analgetického účinku a súčasne nepresahuje jeho bezpečný limit.

Bolesť dnes už nikoho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

Pre kvalitnejší život bez bolesti

Po zime príde zase jar, slniečko a dúfajme, že aj pandemické opatrenia sa raz stanú minulosťou. Budeme zase normálne pracovať aj odpočívať. Ako každá zlá skúsenosť aj táto doba môže však každému človeku priniesť niečo, čo mu zostane. Môžu to byť trebárs zdravé návyky, s ktorými dobre zvládneme budúce krízy. Naučíme sa relaxovať a športovať len s tým, čo máme k dispozícii doma, na záhrade alebo v prírode; naučíme sa, že k životu bez bolesti napomáha zdravá strava, čerstvý vzduch, primeraný pohyb a dôležitý je najmä dostatok spánku. A zapamätáme si, že keď už bolesť hlavy alebo napríklad zubov príde, je hlúpe márniť s ňou čas a „nefungovať“. Ibalgin® Plus môžeme mať vždy po ruke. Tableta samozrejme nie je dlhodobé riešenie – každá dlhodobá bolesť patrí do ordinácie lekára – ale ako krátkodobé riešenie pri „bolesti hlavy 21. storočia“ nám môže pomôcť žiť život kvalitnejšie.

Ibalgin® Plus je liek na vnútorné použitie. Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

MAT-SK-2200002-1.0-01/2022

Bolesť dnes už nikoho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

 

 


Einsteinova 24 
851 01 Bratislava
Slovenská republika 
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.com
www.sanofi.sk

Viac o téme: ZdraviePR článokIbalgin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9