Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hviezda Základného inštinktu SHARON STONE sa stále nemá za čo hanbiť: POSTAVA po 60-tke ako lusk vďaka TOMUTO

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

Hoci oslávila 65 rokov, slávna herečka stále vyzerá skvelo! Svoj mladistvý vzhľad a pohodu pripisuje zdravému životnému štýlu a dôkladne premyslenej strave. Inšpirujte sa!

Po mŕtvici vo forme

Známa americká herečka Sharon Stone si upevnila svoje miesto v Hollywoode filmovými rolami a ohromila divákov prirodzeným talentom. Počas kariéry si však prešla aj ťažkým obdobím. Ako sa uvádza na eatthis.com, vo veku 43 rokov herečka nominovaná na Oscara prežila život ohrozujúcu mozgovú príhodu a trvalo jej dva roky, kým sa opäť vrátila do formy.

Napriek problémom sa úplne zotavila, čím si získala obdiv mnohých ľudí. Neustále sa dostávala na titulky svetových časopisov pre svoju ohromujúcu krásu a štíhlu postavu. Ako sama tvrdí, že za jej pôvabom stojí pohyb a zdravá strava. Čo nesmie chýbať v jej jedálničku a naopak, čomu sa vyhýba oblúkom?

Jedáva nízkoglykemické potraviny

Sharon Stone sa udržuje v kondícii konzumáciou nízkoglykemických potravín, ako je šošovica a quinoa, ktoré jej poskytujú množstvo zdravotných výhod.

„Glykemický index je nástroj, ktorý sa používa na určenie toho, do akej miery jedlo po zjedení zvýši hladinu cukru v krvi," vysvetlila dietologička Lauren Whitmanová.

Jedením pokrmov s nižším indexom si ľudia udržujú optimálnu hmotnosť, znižujú cholesterol, krvný tlak a tiež riziko vzniku cukrovky.

Žiaden alkohol

Hoci cvičila, nevidela na sebe výsledky, aké očakávala. Aby sa opäť dostala do formy, vzala si k srdcu radu od Madonny a prestala piť alkohol. Pomohlo! Výsledky boli očividné už po troch mesiacoch.

Hviezda Základného inštinktu SHARON
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

„Alkohol má priveľa kalórií, ale žiadnu nutričnú hodnotu,“ tvrdí odborníčka na výživu Mary Sabatová.

Jeho pravidelná konzumácia vedie k priberaniu a zvyšovaniu telesného tuku, najmä v oblasti brucha. Okrem toho alkohol môže zhoršiť úsudok a rozhodovanie sa.

Bez raňajok ani na krok

Herečka nikdy nevynecháva raňajky.

„Jedávam červený melón so syrom feta a mätou, s olivovým olejom, soľou a korením," uviedla.

Zvyčajne si k tomu dá aj kúsok bezlepkového kysnutého toastu a vypije bylinkový čaj. Podľa nej jej raňajky dodajú "palivo" na celý deň a naštartujú ju. Tieto jedlá udržia hladinu cukru v norme a dokonca zlepšia náladu.

Odmieta spracované potraviny

Ultraspracované potraviny nemajú čo robiť v zdravom jedálničku. Z času na čas však neublížia. 

„Vyhýbam sa týmto jedlám, no priznávam, že zemiakové lupienky nedokážem dostať z mysle,“ konštatovala herečka.

Početné štúdie naznačujú, že choroby, ako je cukrovka 2. typu, obezita, kardiovaskulárne ochorenia, syndróm dráždivého čreva, niektoré druhy rakoviny a dokonca aj depresia, sú spojené s konzumáciou práve týchto nezdravých pokrmov.

„Tieto potraviny sú síce chutné, ale neobsahujú zdraviu prospešné živiny,“ vysvetlila dietologička Cheryl Mussatová.

Ide o jedlá, ktoré prešli viacerými prípravnými procesmi a obsahujú veľa pridaných prísad, najmä prebytočný cukor, tuk a sodík.

Jedáva chudé mäso

Sharon Stone zo svojho jedálnička nevynecháva mäso, ale dáva prednosť tomu chudému.

„Má nižší obsah tuku. Patrí sem kuracie, morčacie a chudé plátky hovädzieho a bravčového mäsa,“ vysvetlil odborník na výživu Cesar Sauza.

Hviezda Základného inštinktu SHARON
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keďže vysoký príjem nasýtených tukov je spojený so zvýšeným rizikom vysokého cholesterolu a srdcových chorôb, experti na zdravú stravu odporúčajú zaradiť do jedálnička práve chudé bielkoviny.

Konzumuje vajcia

Herečka pri stravovaní nezabúda ani na konzumáciu vajec.

„Okrem toho, že sú plné bielkovín, sú nabité životne dôležitými živinami, ako je vitamín A, D, E, B12, riboflavín a folát, ktoré pomáhajú zlepšiť celkové zdravie,“ tvrdí herečka.

Podľa odborníkov sú vajcia bohaté aj na cholín, živinu, ktorá je rozhodujúca pre vývoj a funkciu mozgu. Obsahujú tiež antioxidanty ako luteín a zeaxantín, ktoré sú prospešné pre zdravie očí.

Miluje dusenú zeleninu

K herečkiným obľúbeným jedlám patrí grilované kura, jahňacie, losos a chudé steaky, ktoré zásadne konzumuje s grilovanou zeleninou. 

„Tá poskytuje živiny, antioxidanty, vlákninu a má skvelú chuť,“ uviedla odborníčka na výživu Rania Bataynehová.

Experi na výživu odporúčajú ľuďom jej každodennú konzumáciu, pretože má nízky obsah kalórií, zasýti na dlhší čas a vďaka nej aj schudnú. Pravidelná konzumácia zeleniny je spojená s nižším rizikom chronických ochorení, vrátane srdcových chorôb, niektorých druhov rakoviny a obezity.

Viac o téme: StravovanieŽivotný štýlHerečkaSharon Stones
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9