Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skutočný príbeh muža, ktorý sa vyliečil z celiakie: Prezradil tajomstvo, ako sa z toho dostal!

Michal Andrejco sa vďaka metóde CESTA vyliečil z celiakie.
Michal Andrejco sa vďaka metóde CESTA vyliečil z celiakie. (Zdroj: red)

Od ranného detstva vnímal svoje brucho a jeho rôzne pohyby, nadúvanie, dobrodružné vyprázdňovanie. Časté hnačky riešil krátkodobými diétami a liekmi. Michal Andrejco chorobu reálne ignoroval a pristupoval len k potláčaniu symptómov. Následok? V lete 2003 ho hospitalizovali!


Michal Andrejco porozprával svoj príbeh o tom, ako sa vyliečil z celiakie:

Onedlho nato som mal na stole jasné výsledky všetkých odberov a histologických vyšetrení s finálnou diagnózou celiakia. Po nastavení bezlepkovej diéty, sa môj zdravotný stav výrazne zlepšil. Moja váha narástla, nepríjemné príznaky ustupovali z mesiaca na mesiac. Túto dobu však označujem za dobu pravekú, čo sa môjho vedomia a znalostí o alternatívnej medicíne týka. Bol som slepý pacient v roly obete vlastných iracionálnych strachov. Netušil som nič o fungovaní tela. Alternatívu som silne posudzoval a odsudzoval. Jednoducho som užíval lieky podľa toho ako lekári predpísali.

Zdravotný stav sa začal rýchlo zhoršovať

V roku 2008 nastala v mojom živote zásadná stresová situácia. Môj zdravotný stav sa napriek poctivej bezlepkovej diéte, rýchlo začal opäť zhoršovať. Spravil som ďalšie dietetické zmeny, vyhodil som všetky lieky, ktoré som v tej dobe užíval. Prešiel som mnohými detoxikáciami. Začal som študovať kyneziológiu, vyskúšal som rodinné konštelácie a regresné terapie. Prešiel som na tradičnú čínsku medicínu, byliny, homeopatiu. Prepadol som urinoterapii a očistným hladovkám. Kupoval som si rôzne zahraničné publikácie a najnovšie štúdie, keďže som pracoval na poli modernej medicíny, nechcel som na ňu zanevrieť. Neskôr som pochopil, že som tak získal obrovské skúsenosti so širokého pola alternatívnych metód, vlastné zážitky a najmä poznanie svojho tela. 

Prvé zmeny na vlastnom zdraví

V tejto dobe som sa dostal i k metóde Cesta. Oslovil ma príbeh autorky Brandon Bays a fakt, že samotný postup je prístupný v knihe. Niečo vo mne okamžite vedelo, že toto je ono. Na racionálnej úrovni som netušil o čom Cesta je. Vyskúšal som ju tak ako mnohé iné modality v tomto čase. Po absolvovaní prvého silne zážitkového semináru, kde som zásadným spôsobom pochopil dôležitosť vnímania vlastnej emocionality, som sa rozhodol pokračovať ďalej. Okamžite som začal pociťovať zmeny vo vlastnom zdraví. Dôveroval som procesu, napriek tomu, že nebol príjemný. V tej dobe som už chápal, že ide o prirodzené detoxikačné prejavy na bunkovej úrovni. Asi po 4-5 mesiacoch, ako som postupne absolvoval celý program Cesty a na jednotlivých seminároch zažíval ďalšie a ďalšie hlboké uvedomenia a emocionálne sa uzdravoval, som vnímal vitálny pocit z vlastného zdravia.


Ako je možné, že sa niektorí ľudia, holdujúci alkoholu alebo fajčeniu, dožívajú vysokého veku? Pravda o tom, čo ovplyvňuje naše zdravie a celý život!


Konzumuje i lepok, napriek tomu je zdravý

V roku 2011, dva roky po prvom stretnutí sa s Cestou som cestoval do Indie, kde som sa rozhodol ukončiť bezlepkovú diétu. Odvtedy konzumujem i lepok, na ktorý nemám žiadne reakcie. Môj jedálniček je pestrý, v podstate jem úplne všetko. Vnímam signály tela. Stravujem sa podľa ročných období a toho, čo je prirodzene dostupné lokálne. Snažím sa spolu s celou mojou rodinou vyberať si kvalitnú stravu, čo je dnes už naozaj možné. Priznám sa, že to je asi jediné pravidlo, ktoré okolo jedla mám.

Lekárska veda k veci v mojom prípade pristupuje takto: plavé vlasy, modré oči, teda genetické predispozície, ďalej existujúce chronické ochorenie imunitného systému (v tej dobe som trpel prieduškovou astmou), spúšťač v podobe opakovaného stresu – učebnicový príklad k rozvinutiu pridruženého ochorenia imunitného systému – napr. celiakie. Dnes si každý druhý rok k Vianociam nechávam spraviť gastroenterologické vyšetrenia. Kompletné parametre krvy i moču, mineralogram, pečeňové testy a špeciálne testy na celiakiu, mám plne v norme. Tie posledné sú len niekoľko týždňov staré. Teším sa z toho, že i medicína potvrdzuje môj subjektívny pocit z pevného zdravia.

Skutočná príčina mojej celiakie

Vlastný proces ochorenia a následného uzdravenia vnímam dnes s odstupom s jasnosťou – prvotné príčiny boli v potlačených emóciách. Tak ako väčšina ľudí i ja som vtedy veril v tzv. dobré, povolené a tzv. zlé, okolím nepovolené a spoločnosťou neprijímané emócie. V mojom prípade išlo najmä o zásadne potlačenú emóciu hnevu. Celkovo som sa však vyhýbal prejavom akýchkoľvek dynamických emócií a tak výrazne potláčal seba samého. Dnes tiež viem, že môj nezdravý vnútorný vzťah s otcom a z neho plynúce ďalšie seba-manipulujúce správanie, malo silný negatívny dopad na vlastné zdravie.

Rada pre ostatných s rovnakou diagnózou

Dodržiavajte skutočne poctivo diétu. Neoplatí sa ju porušovať a hazardovať s vážnejšími ochoreniami. Vo svojej podstate ide o nútenú zdravú diétu. Ak život prinesie pozvania na skutočné odhalenie samotných príčin celiakie a budete pripravení spraviť nemenné rozhodnutie vyhrnúť rukávy, vedzte, že existuje metóda, ktorá ma reálne uzemnené nástroje na úplné uzdravenie i z celiakie. Úspech záleží na skutočnosti tohto rozhodnutia, keďže samotná cesta k uzdraveniu je proces postupný a silne individuálny. Človek si na ňom spätne zažíva z hĺbky chyby minulosti (často i svojich predkov, nielen bezprostredne tie vlastné) a to môže trvať nejakú dobu i vyžadovať otvorenosť voči nepríjemným fyzickým stavom.

Čítajte tiež: Ako schudnúť v páse a narovnať chrbát? Cvik, vďaka ktorému sa budete radovať z výsledkov už po pár dňoch!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9