Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Unikátna liečebná metóda, o ktorej nikto nevie: Zbavte sa bolestí vďaka alobalu!

Podľa mnohých alternatívnych lekárov môže hliníková fólia nahradiť niektoré lieky.
Podľa mnohých alternatívnych lekárov môže hliníková fólia nahradiť niektoré lieky. (Zdroj: thinkstock.com)

Kto by doma nemal alobal? O jeho plusoch a mínusoch v kuchyni ste už isto počuli veľa. Ale vedeli ste o tom, že pomáha pri zdravotných problémoch?

Podľa mnohých alternatívnych lekárov môže hliníková fólia nahradiť niektoré lieky. Tým, že priložíte alobal na postihnuté miesto, aktivujete takzvaný meridián, čo ma pozitívny vplyv na daný orgán a bolesť by mala zmiznúť.

Dokonca aj psychoterapeut Wilhelm Reich, študent známeho rakúskeho neurológa a zakladateľa psychoanalýzy Sigmunda Freuda, túto metódu zaznamenal vo svoje praxi, ako formu liečenia rôznych chorôb.

Zo skúseností, ktoré alternatívne lekári zhromaždili v priebehu mnohých rokov, vyplýva, že alobal môže úspešne a rýchlo zmenšiť bolesti chrbtice, krku, ramien, kolien, chodidiel, kĺbov, svalov. Dokonca lieči pooperačné jazvy a popáleniny , reumatoidnú artritídu, dnu a pomáha aj pri odstraňovaní vačkoch pod očami.

Keď vás bolia kĺby, ale aj jazvy po operácii

Mnohí ľudia, ktorí trpeli bolesťou kĺbov vplyvom počasia a vyskúšali túto metódu, si ju nevedia vynachváliť. Položte hliníkovú fóliu na postihnuté miesto a stiahnite obväzom, či náplasťou. Nechaj pôsobiť celý deň, alebo cez noc po dobu 10 až 12 dní. Urobte prestávku v trvaní jeden až dva týždne, mali by ste cítiť úľavu. Ak bolesť naďalej pretrváva, skúste terapiu zopakovať.


Aký vplyv má každodenné váženie na chudnutie? Z tohto zistenia padnete na zadok!


Zatočí s chrípkou a nachladnutím

Znie to neuveriteľne, ale alobal môže pomôcť v boji s infekciami, prekonať silnú nádchu bez použitia liekov. Zabaľte nohy do piatich až siedmich vrstiev fólie, medzi jednotlivé časti vložte bavlnu, alebo papier. Nechajte pôsobiť  jednu hodinu a potom zábal odstráňte. Aplikujte ešte dvakrát po dobu jednej hodiny, s prestávkou dve hodiny medzi jednotlivými zábalmi. Liečba by mala trvať sedem dní.

Prvá pomoc pri popálení

Alobal pomôže aj pri popálení ohňom, vriacou vodou, olejom, či inou kvapalinou. Popálenú časť ponorte do studenej vody na niekoľko minút. Ak nie je koža poškodená, vysušte postihnuté miesto mäkkou handričkou. Ak došlo k poškodeniu, použite sterilnú gázu, ktorá absorbuje vodu z rany. Po vysušení naneste tenkú vrstvu masti na popáleniny, to zabráni gáze, aby sa prilepila k rane. Zabaľte do alobalu a nechajte pôsobiť, kým sa bolesť nestratí.

Zatočí s fantómovými bolesťami

Niektoré štúdie ukazujú, že bolesť, ktorá sa objaví po amputácii (známej ako fantómové bolesti), možno zmierniť pomocou alobalu. Bolo potvrdené, že bolesť bola oveľa miernejšia v skupine ľudí, ktorých končatiny boli obalené hliníkovou fóliou v porovnaní s tými ľuďmi, u ktorých nebola použitá táto terapia. Pri liečbe zabaľte alobal okolo amputovanej časti tela, zafixujte obväzom, alebo páskou a nechajte pôsobiť, pokiaľ cítite bolesť.

Na kruhy pod očami

Ak chcete po prebdenej noci vyzerať skvelo a oddýchnuto, skúste radu svetoznámych vizážistov. Natrhané pásy fólie vložte do mrazničky na niekoľko hodín. Studené prúžky priložte na miesta, ktoré chcete zregenerovať, či už to budú líčka, čelo, či očné viečka. Nechajte pôsobiť niekoľko minút. Stopy nespavosti, únavy a stresu, ktorý sa zvyčajne odráža na pokožke by mali čoskoro zmiznúť.

Čítajte tiež: Poteší maškrtné jazýčky a prospeje zdraviu: Domáca slanina v slanom náleve!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9