Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Takto vyzerá 77-ročná kulturistka: Kvôli svojej vášni vstáva o tretej ráno!

Ernestine Shepherdová vstáva pravidelne o tretej ráno, aby sa mohla venovať svojej vášni. Zobraziť galériu (3)
Ernestine Shepherdová vstáva pravidelne o tretej ráno, aby sa mohla venovať svojej vášni. (Zdroj: Facebook)

Chcete nakopnúť k cvičeniu, ale chýba vám motivácia? Pozrite sa na Ernestine Shepherdovú, ktorá sa stala profesionálne súťažiacou kulturistkou. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby však nemala až 77 rokov!

Ľudia v jej veku trávia väčšinu času so svojimi vnúčatami a rodinou a veľa oddychujú. Jednoducho, užívajú si dôchodok. Ona však namiesto odpočinku maká v posilňovni! Ernestine Shepherdová je jasným dôkazom toho, že nikdy nie je neskoro začať so sebou niečo robiť! To si povedala ako 40-ročná, kedy začala s kulturistikou. Naštartoval ju pohľad do zrkadla, keď sa videla v plavkách.

Kulturistike sa nemieni vzdať! (Foto: Facebook)
Zobraziť galériu (3)
Kulturistike sa nemieni vzdať! (Foto: Facebook)  (Zdroj: Facebook)

Beh o tretej ráno

Cvičenie ju úplne pohltilo, venuje jej maximum času! Spolu so svojim 83-ročným manželom vstáva každé ráno o tretej, aby si mohli odbehnúť svojich 16 km. Potom nesmú chýbať raňajky s vysokým obsahom bielkovín a návšteva fitness centra. Stihla už absolvovať niekoľko kulturistických súťaží, vďaka čomu jej poličku doma zdobí už niekoľko ocenení. Takisto chodieva aj na bežecké preteky. Môže byť na seba hrdá, v roku 2010 bola zaradená do Guinnesovej knihy rekordov ako najstaršia kulturistka.

Robí modelku

Napriek tomu, že má 77 rokov, nikto by jej taký vek netipoval. Pravidelné cvičenie a zdravá strava urobila s jej telom doslova divy. Okrem toho, že je osobnou trénerkou, vo svojom veku robí aj príležitostnú modelku! Človek by čakal, že bude predvádzať oblečenie pre staršie ženy, ba práve naopak. Na profesionálnych fotografiách ju nájdete v šatách pre mladšie ročníky.  

Tipovali by ste jej, že má 77 rokov? (Foto: Facebook)
Zobraziť galériu (3)
Tipovali by ste jej, že má 77 rokov? (Foto: Facebook)  (Zdroj: Facebook)

Bez cvičenia ani na krok

Ernestine Shepherdová si nevie predstaviť, že by bola bez cvičenia. Kulturistika je jej život, ktorej sa nikdy nechce vzdať. Aj keď istú dobu nechodievala do fitness centra kvôli smrti svojej sestry, čoskoro sa k tomu vrátila. Prinútili ju zdravotné problémy ako vysoký krvný tlak, záchvaty paniky a depresie. Tých sa nezbavila tabletkami, ale behom a chôdzou.

Môže sa pochváliť nielen vynikajúcou fyzickou kondíciou. I po psychickej stránke sa cíti výborne a len krúti hlavou, ak počuje svoje rovesníčky, ako si sťažujú na svoj život.

Pozrite sa na nižšie priložené video, ako cvičí Ernestine Shepherdová!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9