Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Astrálne cestovanie: Realita či výplod fantázie?

Mnoho ľudí má skúsenosti s astrálnym cestovaním, kedy opustili svoje telo.
Mnoho ľudí má skúsenosti s astrálnym cestovaním, kedy opustili svoje telo. (Zdroj: Thatpsychicguy.com)

Niektorí ľudia sa chvália tým, že vedia vedome alebo spontánne opustiť svoje telo a pohybovať sa po miestnosti. Je to skutočne pravda alebo len výplod ich fantázie a ilúzia?

Neplatia žiadne zákonitosti

Astrálne cestovanie je oddelenie astrálneho tela od fyzického. Astrálne telo sa potom môže pohybovať v nekonečnom priestore. Ide o dvojníka fyzického tela, ktorému sa hovorí ako éterický dvojník. Môže sa od fyzického tela vzdialiť a ísť tam, kamkoľvek bude chcieť. Neplatia preň žiadne zákonitosti. Môžete ním prechádzať cez steny, navštíviť akékoľvek miesto, navštíviť mŕtvych, atď.

Ako sa astrálne telo oddeľuje od fyzického?

Keď astrálne telo opúšťa fyzické, prechádza najprv cez temeno hlavy. Postupne človek stráca vedomie. Než sa vzdiali, na chvíľu sa vznáša nad fyzickým telom. Pri návrate do fyzického tela znovu človek stráca vedomie.

Oddialenie od fyzického tela nie je práve najjednoduchšie. Údajne to chce poctivý tréning, pričom niektorí sa už s touto schopnosťou narodia.  

Môže byť nebezpečné

Astrálne cestovanie má i svoje nevýhody. Nie je dobré opúšťať telo na dlhší čas a chodiť na neznáme miesta. Najhoršie je, ak vás niekto pri tom vyruší. Môže s vami začať mykať, čím vás prudko vráti do fyzického tela a to môže byť veľmi bolestivé. Zle môžete dopadnúť aj vtedy, ak sa astrálne telo dostanete príliš ďaleko. Spojenie sa môže pretrhnúť a hmotná schránka zanikne. Človek vtedy zomiera.

Ako začať?

Ľahnite si na pohodlné miesto v miestnosti, kde vás nebude nič rušiť. V žiadnom prípade to nerobte vtedy, ak ste unavení alebo v psychickej nepohode. Dôležité je, zhlboka dýchať a relaxovať. Predstavujte si, ako sa každý sval vášho tela uvoľňuje postupne na prstoch na nohe a odtiaľ pokračujte vyššie. Dostanete sa na hranicu spánku. Koncentrujte sa na dýchanie a prázdno pred sebou. Myslite silno na to, že sa chcete dostať von z tela. Predstavujte si, že je vaše telo ľahšie a nasledovať by malo vylietnutie. A tu je kameň úrazu! Stačí si len predstaviť, ako vzlietnete? Ide potom len o ilúziu, ktorú si vytvorí váš mozog či jednoducho len snívate?

Niektorí majú skúsenosti

Ak by ste hľadali na internete informácie o astrálnom cestovaní, nájdete ich strašne veľa. Tak ako aj ľudí, ktorí vyjadrujú svoj názor na túto tému. Medzi nimi sú tí, ktorí to vyskúšali a veria tomu, ale i ostatní, ktorí to jednoznačne vyvracajú.

Existuje mnoho ľudí, ktorí majú osobné skúsenosti s takýmto cestovaním. Na túto tému reagoval aj Jozef, ktorý už má malé skúsenosti. Spočiatku si o tom niečo na internete prečítal, ale moc tomu neveril. No kto nevyskúša, nezistí. A tak skúšal astrálne cestovať 14 dní. Podľa neho to bolo veľmi ťažké, zatiaľ sa mu podarilo na 6 sekúnd odpútať od tela. Videl sám seba behať po izbe, čoho sa zľakol. Odvtedy zmenil názor na astrálne cestovanie a skúša to každý deň.

Aké mali zážitky?

Ľudia, ktorí astrálne cestovali hovoria o tom, že pred tým, ako k tomu došlo, sa dostavuje pocit ako keby sa vznášali alebo padali do prázdna. Niektorí majú pocit, že sa pohybujú v dlhom tuneli, čo sa podobá zážitku, ktorý mnohí zažívajú, ak prežijú klinickú smrť. Farby sú podľa nich jasnejšie a tvary ostrejšie ako v reálnom svete. Môžu hovoriť so zosnulými, či sa ocitnú na zvláštnom mieste pripomínajúcom peklo alebo biblický raj. Tí, ktorí zažili astrálne cestovanie, veria v život po smrti. Umierania sa jednoducho neboja.

Ide o výmysel?

Mnohí z nich sa prikláňajú k názoru, že sa jedná o jednoduchú halucináciu, stav spôsobený nedostatkom kyslíku v mozgu, alebo, že sa jedná o obyčajný sen. Fenomén astrálneho cestovania tak mnoho skeptikov striktne odmieta. V súčasnosti sme zvyknutí mať na všetko racionálne vysvetlenie, overené nejakými pokusmi. Čo sa nedá presne zmerať, skrátka neexistuje.

Na otázku, či je možné astrálne cestovať, má na záver odpoveď prof. Ernest Smith.

„Fenomén astrálnych ciest sa síce nedá logicky vysvetliť, ale to nikoho neoprávňuje k tomu, aby sa jeho existencia celkom poprela. My naozaj nevieme, aká sila, alebo energia v tomto jave opustí telo a vracia sa do neho späť. Preto ani taká sila nemôže byť v žiadnom laboratóriu analyzovaná, pretože uniká dnešným možnostiam bádania a znalostiam vedcov. Nedá sa vyrobiť, rovnako, ako gravitácia. A predsa existuje! " povedal prof. Ernest Smith.

Ako vnímate astrálne cestovanie vy?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9