Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Spoznajte vinníka za vaše zlé stravovanie: Na čo sa treba zamerať?

Spôsob uloženia potravín v chladničke ovplyvňuje náš spôsob stravovania.
Spôsob uloženia potravín v chladničke ovplyvňuje náš spôsob stravovania.

Ak sa chystáte prejsť na zdravú životosprávu, v prvom rade sa zamerajte na svoju chladničku. To, či vydržíte v zdravom stravovaní, závisí od toho, ako máte potraviny uložené v chladničke. Spôsob uloženia potravín v chladničke totiž ovplyvňuje váš spôsob stravovania. Pozrite sa, ako na to!

Premyslite spôsob uloženia potravín vo vašej chladničke.

Prvým krokom, ktorý môžete urobiť, ak chcete zmeniť svoje stravovanie, môže byť práve “upratovanie“ vašej chladničky. A tým nemyslíme iba čistenie a odstránenie pokazených potravín. Vedci zistili, že aj spôsob uloženia potravín v chladničke ovplyvňuje náš spôsob stravovania.

Strategické umiestnenie.

Jedlá a potraviny, ktoré je prospešné konzumovať, umiestnite na viditeľné miesto na úroveň vašich očí. Zistilo sa, že je asi trikrát pravdepodobnejšie, že budete konzumovať to, čo hneď uvidíte v porovnaní s tým, čo je schované.

Rozumné balenie potravín.

Hotové jedlá uskladňujte v chladničke v plastových nádobách po jednej porcii (napr. jednu porciu ryže a mäsa spolu) a nie samostatne. Ak ich totiž budete mať uložené oddelene (napr. mäso a ryža zvlášť), budete mať potom tendenciu nabrať si viac a viac aj zjesť. (Ďalší dôkaz, že „delená strava“ nefunguje.)

Nakupujte radšej menšie množstvá častejšie.

Nakupovať týždňový nákup je omnoho rizikovejšie ako nakupovať častejšie a len na niekoľko plánovaných jedál vopred. Opäť platí, že pri týždňovom nákupe miniete viac, potom viac zjete a veľmi pravdepodobne aj viac vyhodíte, pretože nakúpite aj plno zbytočností, ktoré boli práve v „akcii“.

Nevhodné potraviny odstráňte z dohľadu.

Kalorické, či inak nevhodné potraviny schovajte v chladničke dolu a dozadu. Táto rada platí najmä vtedy, ak bývate s niekým, kto nie je s vami „nutrične kompatibilný“ a potrebuje sa napchávať nezdravými potravinami. Vtedy sa asi nevyhnete ich prítomnosti v chladničke. Stále však platí dobrá zásada: Nekupujem to, čo nechcem jesť.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9