Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Začiatok roka môže byť náročný: Čo platí na únavu a stres?

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: istockphoto.com)

Začiatok nového roka nebýva práve pokojné obdobie. Niekoho stresujú predsavzatia, ktoré si dal a ktoré sa s pribúdajúcimi týždňami zdajú byť ťažšie a ťažšie na plnenie.

Niekto si z konca roka do začiatku nového presunul resty v práci, iného zas trápi pár kíl navyše, ktoré pribral cez vianočné sviatky. Slniečko ešte nesvieti, čo nám na dobrom duševnom rozpoložení tiež veľmi nepridá. Chcelo by to pohyb a radosť. Ale je zima a nám sa zúfalo nechce. A zlá psychika ide ruka v ruke s fyzickou únavou a pocitom nevýkonnosti. Našťastie, nie je všetko také čierne ako to vyzerá a zlepšiť náš stav pomôže sama príroda, a to pomocou kombinácie horčíka a vitamínu B6.

Do práce ideme za tmy a z práce rovnako. Snažíme sa už myslieť na leto pri vode, ale vlastne ani nevieme, či kvôli vysokým cenám energií a jedla pôjdeme k moru alebo len k rybníku. Deťom končí polrok a snažia sa zabojovať o pekné známky v polročných písomkách, a tak viac než inokedy musíme dohliadnuť na to, že sa zodpovedne učia, prípadne im s látkou aj pomôcť. A do toho pravidelne niekto z rodiny prinesie domov chrípku - a nasledujú dva týždne, kedy si ju „odovzdajú“ všetci členovia rodiny. Zvlášť u detí sú horúčky pre rodičov zakaždým veľmi stresujúce, či prichádzajú prvýkrát alebo desiaty raz. Nie je divu, že sme z toho všetkého preťažení. Okrem zdravšej životosprávy môžu pomôcť i produkty s obsahom horčíka a vitamínu B6.

Začiatok roka môže byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: istockphoto.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


S čím všetkým nám pomôžu horčík a vitamín B6?

Horčík (alebo magnézium) je minerál, ktorý potrebuje každá bunka v tele. Je pre náš organizmus nepostrádateľný o to viac, keď sme vystavení stresu. Z tela sa v tomto prípade vylučuje viac horčíka, a preto je potrebné dbať na jeho dostatočný príjem. Jeho dostatok v organizme je dôležitý pre naše fyzické i psychické zdravie. A tu hrá dôležitú úlohu tiež vitamín B6. Nielenže pomáha bojovať s únavou a vyčerpaním, podporuje energiu a našu psychiku (podobne ako horčík), ale zároveň pomáha aj prieniku horčíka do vnútra bunky. Tým zabezpečuje účinné využitie horčíka v organizme. Horčík je tiež nevyhnutný pre aktiváciu vitamínu D.

Pre udržovanie rovnováhy horčíka v organizme je vhodným výživovým doplnkom Magne B6® Forte. Účinný je na podporu psychiky, nervov a na zníženie únavy a vyčerpania. Podporuje taktiež normálny energetický metabolizmus, správne fungovanie svalov a dobrý stav kostí a zubov. Magne B6® Forte obsahuje kombináciu magnézia a vitamínu B6, ktorá pomáha zvládať povinnosti a každodenný zhon v pohode.

Začiatok roka môže byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: istockphoto.com)

Prejdite sa, zahrajte si hry

Výživový doplnok Magne B6® Forte je preto dobré mať po ruke. Spolu s vedomím, že každé zlé obdobie raz prejde. Jar tu síce ešte nie je, ale aj vo februári je možné urobiť si krásnu prechádzku zimnou krajinou a zakončiť ju napríklad v útulnej kaviarni pri bylinkovom čaji. Môžeme s rodinou oprášiť spoločenské hry, tešiť sa z darčekov, ktoré sme dostali pod stromček, čítať nové knižky, skúsiť sa naučiť niečo dobré uvariť a užiť si aj to, že tmavé a studené večery nelákajú von. A tak je rodina viac ako inokedy pohromade. A keby bolo najhoršie, Magne B6® Forte je vám k dispozícii.

Magne B6® Forte je výživový doplnok.

Horčík a vitamín B6 prispievajú k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej funkcii psychiky, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy.

Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov, k udržaniu zdravých kostí a zdravých zubov.

MAT-SK-2200411-1.0-1/2023

Začiatok roka môže byť
Zobraziť galériu (5)

 

 

 

Einsteinova 24
851 01 Bratislava
Slovenská republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.com

Viac o téme: StresúnavaPR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9