Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Horčík a „béčko“: Silná kombinácia, ktorá pomáha k pohode a zdraviu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Pexels)

Deň za dňom pribúda slniečka, dni sa predlžujú a príroda prebúdza. Bolo načase, hovoríme si, a dolujeme bežecké topánky, bicykle, kolieskové korčule, plánujeme prechádzky a výlety.

Teplejšie počasie vlieva do žíl optimizmus a radosť. Zdravá  únava po jarnom športe alebo prechádzke môže byť aj príjemná, naplňujúca nás dobrým pocitom, že sme urobili niečo pre svoje telo. Horšie však je, keď sa z rôznych dôvodov cítime na jar dlhšie unavení, máme stuhnuté svaly či kŕče alebo sa necítime úplne fit po psychickej stránke. Dôvodov môže byť viac, ale dobrá správa je, že majú riešenie. Veď príroda láka von a cítiť sa fit je dôležité. Jarný reštart bude to pravé!

Tzv. „jarná únava“ nie je väčšinou choroba, skôr krátky prechodný stav, a to je pozitívne. Je to súbor príznakov, ktoré väčšinou ukazujú na následky menšieho množstva slniečka a čerstvého vzduchu, ťažšiu a menej zdravú „zimnú“ stravu, stres či prepracovanie. Aj naše svaly môžu byť v horšej kondícii ako po lete, pretože zima, či chceme, alebo nie, toľko možností pohybu a vyžitia neponúka. Chvíľu potrvá, kým si svalstvo opäť zvykne na pravidelný beh, inlajny, túry a výlety a všetky ďalšie športové a outdoorové aktivity. Okrem zdravšej životosprávy môžu veľmi rýchlo pomôcť aj produkty s obsahom horčíka a vitamínu B6.

Horčík a „béčko“: Silná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Pexels)

Magnézium, čiže horčík, je minerál, ktorý potrebuje každá bunka v tele. Je pre náš organizmus nepostrádateľný o to viac, keď sme vystavení stresu. Z tela sa v tomto prípade vylučuje viac horčíka, a preto je potrebné dbať na jeho dostatočný príjem. Jeho dostatok v organizme je dôležitý pre naše fyzické a psychické zdravie. A práve tu zohráva dôležitú úlohu „béčko“, vitamín B6. Nielenže pomáha bojovať s únavou a vyčerpaním, podporuje energiu a našu psychiku (podobne ako horčík), ale zároveň napomáha aj prieniku horčíka do vnútra bunky. Tým zabezpečuje jeho efektívne využitie.

Na trhu máme vďaka značke Magne B6® k dispozícii celý rad produktov, ktoré obsahujú nielen horčík a vitamín B6, ale aj ďalšie zložky. V dnešnom článku sa zameriame na dva produkty z tejto rady, a to liek Magne B6® tbl obd a výživový doplnok Magne B6® Forte.

Liek Magne B6® tbl obd pomáha v prípade nedostatku horčíka v organizme, ktorý sa môže prejavovať svalovými kŕčmi, tŕpnutím končatín či kŕčmi tráviaceho traktu. Ak teda v poslednej dobe z času na čas pociťujete nepríjemné kŕče, napríklad v lýtku alebo v prstoch na nohách, ktoré bolia a musíte ich „rozchodiť“ či preťahovať a masírovať, tento produkt môže byť vhodnou voľbou. Možno ho odporučiť aj v prípade, ak trpíte miernymi poruchami spánku, ktoré takisto môžu byť prejavom nedostatku horčíka v tele. 

Pre veľmi vyťažených ľudí, či už to znamená rodičia malých detí, ktorým ich ratolesti nedajú vydýchnuť, alebo tých, ktorí bojujú s prívalom pracovných povinností, je tu výživový doplnok Magne B6®Forte na podporu psychiky, nervov, energie a na zníženie únavy a vyčerpania . S Magne B6® Forte zvládnete povinnosti a každodenný zhon v pohode!

Horčík a „béčko“: Silná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Pexels)

Liek Magne B6® tbl obd alebo výživový doplnok Magne B6® Forte tak môže prísť vhod z času na čas každému z nás. Stačí si iba vybrať ten správny produkt. Samozrejme najlepším liekom je príroda sama. Kúzelná prechádzka medzi rašiacimi púčikmi a kvetmi stromov, okolo jarne zurčiaceho potoka, za sprievodu koncertného výkonu vtáctva, má sama o sebe blahodarné účinky, pomôže proti únave aj psychickému vyčerpaniu. Ale keby to nestačilo, produkty značky Magne B6® je možné mať stále po ruke a tieto ťažkosti rýchlo a efektívne riešiť. Veď jar je tak krásna a príroda čaká!

Magne B6® tbl obd je liek na vnútorné použitie. Pozorne čítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

Magne B6® Forte je výživový doplnok.

Horčík a vitamín B6 prispievajú k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej funkcii psychiky, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy. Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov.

Horčík a „béčko“: Silná
Zobraziť galériu (5)

 

 

 

Einsteinova 24
851 01 Bratislava 
Slovenská Republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.com
www.sanofi.sk

MAT-SK-2200056-1.0-Dátum vypracovania materiálu: 02/2022

Viac o téme: PR článokHorčíkVitamín B
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9