Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prichádzajúca zima skúša náš imunitný systém: Takto sa vyhnete nechceným chorobám!

Zimné mesiace so sebou prinášajú skúšky našej imunity. Ako sa s ochoreniami vysporiadať? Zobraziť galériu (2)
Zimné mesiace so sebou prinášajú skúšky našej imunity. Ako sa s ochoreniami vysporiadať? (Zdroj: PR článok)

Mnohí sa jej nevedia dočkať, iní len čakajú, kedy skončí… Reč je o najchladnejšom ročnom období, zime, ktorá tento rok prichádza o čosi opatrnejšie, no tak či tak je potrebné sa na ňu a nástrahy s ňou spojené dokonale pripraviť. Prinášame vám rady, ktoré vám pomôžu si jej čaro dokonale užiť!

 

  • Zdravá strava

Nie je žiadnou novinkou, že zástancovia zdravého životného štýlu sú voči chorobám odolnejší a sú neustále vo výbornej nálade. Skúste do jedálnička zaradiť omnoho viac ovocia a zeleniny a rozhodne nevynechajte raňajky. Miesto studeného jogurtu z chladničky ale skúste ovsenú kašu, či porciu polievky. Váš organizmus vám zato určite poďakuje.

  • Koniec nadváhy

Mnohí z nás sa počas chladných mesiacov, kedy sa nadbytočné kilá dajú ukryť pod nánosmi oblečenia športu vyhýbajú, čo je ale obrovská chyba. Základom vybudovania dokonalej imunity a tiež pevného tela je pravidelý pohyb a celková zmena životného štýlu, nielen dočasná. Prebytočné tukové bunky totiž ovplyvňujú imunitu viac než by sa zdalo. A pár hodín týždenne vo fitnescentre predsa nikdy nemôže byť na škodu.

  • Strašiak menom stres

Psychika má podľa výskumov obrovský vplyv na imunitný systém, preto pokiaľ to bude možné, skúste sa vyhýbať záťažovým situáciám.

  • Dostatočný spánok

Ktoby nemiloval chvíle strávené v posteli a dlhočizný spánok. Práve počas neho sa naše telo najviac zregeneruje. Rozhodne preto nešetrite s časom stráveným oddychom a doprajte si minimálne 8 hodín spánku denne.

  • Vetrajte!

Počas zimy vetráme takmer o polovicu menej, čo je obrovskou chybou. Hoci je vzduch chladný, pomáha dokonalej koncentrácii a nevetraný priestor je rajom pre nákazy a baktérie.

  • Pitný režim

Pravidelný prísun tekutín je potrebný nielen v lete, ale rovnako aj v zime, hoci až taký smäd nepociťujeme. Dostatočným zavodnením organizmu podporíte metabolizmus a vyplavoanie toxínov z tela. Ideálnou voľbou je kvalitná voda, alebo nesladený bylinný čaj.

 

Podporte imunitu najviac ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR článok)

 

Prvá pomoc v podobe morskej vody

V prípade, ak si vás nežiaduca choroba predsa len našla, nezúfajte. Pokiaľ máte po ruke nosový mikrosprej Stérimar Na upchatý nos, máte vyhraté. Dokonale totiž pomáha uvoľniť nos a pôsobí proti baktériám. V prípade, že vám pri nádche sliznica napuchla a zadržiava viac vody než zvyčajne, práve použitie hypertonického roztoku morskej vody je dokonalý spôsob, ako opuch uvoľniť.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9