Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Efekt kúpeľnej liečby: Liečivá voda, ktorá naozaj lieči

Užite si relax v Zlatých kúpeľoch. Zobraziť galériu (5)
Užite si relax v Zlatých kúpeľoch. (Zdroj: red)

Liečebné kúpele Turčianske Teplice sú liečebným kúpeľno-rehabilitačným zariadením. Poskytujú komplexnú kúpeľnú liečbu poistencom zdravotných poisťovní ale aj pacientom z radov samoplatcov zo Slovenska, okolitých štátov i vzdialených krajín.


Za desaťročia fungovania tohto moderného liečebného komplexu sa môžu pochváliť veľmi dobrými výsledkami liečby a tisíckami spokojných pacientov.

Viac ako 90% úspešnosť kúpeľnej liečby

Výsledky liečby v zariadeniach Zlatých Kúpeľov Turčianske Teplice za posledné desaťročia ukazujú opodstatnenosť kúpeľnej liečby. Štatistické údaje z týchto rokov potvrdzujú viac ako 90%-nú úspešnosť liečby, predovšetkým u pacientov s chronickými ochoreniami - hlavne pohybového aparátu.

Efekt kúpeľnej liečby.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: red)

Jednoznačne môžeme potvrdiť, že kvalita života sa po liečebnom pobyte u našich pacientov výrazne zlepšila. Poukazujú na to nielen subjektívne hodnotenia samotných pacientov, ale aj objektívne merania.

Približne u 6 až 8% pacientov sa zdravotný stav po absolvovaní trojtýždňového liečebného pobytu nezmenil a u cca 1% pacientov došlo aj k zhoršeniu stavu, čo je veľakrát spôsobené  samotným charakterom ochorenia alebo sprievodnými ochoreniami, ku ktorých zhoršeniu môže dôjsť počas komplexnej kúpeľnej liečby.

Odporučili by ste pobyt
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: red)

Čo umocňuje účinky liečivej vody?

Pre komplexnú kúpeľnú liečbu využívame najmä významný prírodný liečivý zdroj – termálnu liečivú minerálnu vodu. Ďalšie liečebné metódy medicínskeho odboru fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia efekt účinku liečivej vody umocňujú.

Sú to predovšetkým prostriedky fyzikálnej liečby:

  • masáže
  • elektroliečba
  • liečba svetlom
  • liečba magnetom...

Nemenej dôležitá je liečebná rehabilitácia formou individuálnych a skupinových cvičení vo vode či na suchu. Pri liečbe je samozrejmosťou komplexný prístup, teda využívame, ak je to potrebné aj liečebnú výživu, psychoterapiu a medikamentóznu liečbu

Náš tip:  Liečebný kúpeľný pobyt Klasik.

Zlaté kúpele v Trenčianskych
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: red)
Turčianske kúpele sú jedny z najstarších termálnych kúpeľov na Slovensku a v Európe. Ležia v južnej časti Turčianskej kotliny, na úpätí výbežkov Veľkej Fatry, ktoré spolu s Kremnickým pohorím a pohorím Žiar tvoria prekrásne okolie mesta Turčianske Teplice. Tunajšia liečivá minerálna voda je svojím jedinečným zložením predurčená pre liečbu ochorení pohybového aparátu, neurologických ochorení, ochorení obličiek a močových ciest a ochorení tráviaceho ústrojenstva. Za posledných 10 rokov sa v kúpeľoch investovali značné prostriedky do zvýšenia štandardu zdravotnej starostlivosti, ale aj do ubytovania a gastronómie. Ústretový a odborne školený personál vám poskytne širokú škálu kvalitných kúpeľných služieb. Krásna Turčianska kotlina a celý región Turca ponúka pestré možnosti pre aktívne trávenie voľného času počas celého roka.

Autor: MUDr. Marián Markech, MPH - riaditeľ úseku liečebnej starostlivosti Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a.s.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9