Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovensko zaplaví žltá nádej: Viete, kam putujú peniaze zo zbierky?

Slováci budú môcť podporiť onkologických pacientov. Napríklad aj kúpou symbolu tejto kampane. Zobraziť galériu (2)
Slováci budú môcť podporiť onkologických pacientov. Napríklad aj kúpou symbolu tejto kampane. (Zdroj: thinkstock.com)

Slovensko si v piatok pripomenie už 20. Ročník obľúbenej kampane, ktorej hlavnú úlohu hrá drobný žltý kvietok – narcis. Liga proti rakovine aj tento rok dáva možnosť prispieť každému, kto chce a zároveň podporiť viacero projektov pre onkologických pacientov.

Kde už pomohli? 

Verejno – prospešná finančná zbierka LPR za svoju existenciu vyzbierala viac ako desať miliónov eur. Z týchto peňazí sa vybudovali tri centrá pomoci, sedem bytových jednotiek pre rodiny s hospitalizovaným dieťaťom, onkologickým pacientom boli z peňazí zakúpené zdravotnícke prístroje a pomôcky, ktoré k liečbe potrebujú.

Ktoré oblasti financie pokrývajú?

  • Výskum, veda a zdravotnícke zariadenia

Istá časť finančného obnosu sa používa na podporu výskumných a klinických projektov, na nákup nevyhnutného príslušenstva a vybavenia do nemocníc, výrazne sa zlepšuje kvalita hospicovej a paliatívnej starostlivosti.

  • Psychosociálna pomoc

Investované peniaze sa dostávajú do správnych rúk – podporujú nie len pacienta ale aj jeho rodinu, organizujú sa relaxačné a rekondičné pobyty

  • Prevencia, vzdelávanie a výchova

Vzdelávanie v tejto oblasti je určitým druhom prevencie, ktorá je určite dôležitá. Počas roka Liga proti rakovine pripravuje prednášky, workshopy, diskusie, vydáva brožúrky a letáky nie len pre verejnosť, ale aj pre pacientov.

  • Zabezpečenie potrieb v regiónoch

Finančne organizácia podporuje pacientov združených v LPR.

  • Príprava Dňa narcisov

Materiálne zabezpečenie – výroba narcisov, identifikátora, pokladničiek, pokrytie nákladov spojených s týmto dňom – aj na toto sú vyčlenené vyzbierané počas charitatívnej akcie.

Ako spoznáte dobrovoľníka?

  • Identifikátor – zelená rozeta s nápisom, číslo dobrovoľníka
  • Papierová pokladnička – zelenej farby, opatrená dátumom zbierky, čislom registrácie zbierky. Pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami
  • Narcisy – budú žltej farby so zeleným lístkom alebo s papierovým štítkom
  • Zelené tričká – s logom LPR 

Zľava doprava - Miroslava Džupinová, PR manažérka LPR, pacientka Gabika, zakladateľka LPR na Slovensku MUDr. Eva Siracká, výkonná riaditeľka LPR Ing.Eva Kováčová (zdroj: tlačová správa)
Zobraziť galériu (2)
Zľava doprava - Miroslava Džupinová, PR manažérka LPR, pacientka Gabika, zakladateľka LPR na Slovensku MUDr. Eva Siracká, výkonná riaditeľka LPR Ing.Eva Kováčová (zdroj: tlačová správa)  (Zdroj: Tlačová správa)

Čítajte tiež: Svetový deň zdravia: Cukrovka pod drobnohľadom, opatrenia sú pritom jednoduché! 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9