Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sedenie je nové fajčenie: Pokiaľ chcete ostať „dole“ zdraví, toto hneď prestaňte robiť!

Venujte pozornosť hygiene svojich intímnych partií.
Venujte pozornosť hygiene svojich intímnych partií. (Zdroj: profimedia.sk)

Vedeli ste, že hygiena vašich intímnych partií môže byť prevenciou pred rôznymi ochoreniami či dokonca pred rakovinou hrubého čreva? Práve preto by ste na ňu mali upriamiť svoju pozornosť.

Pokiaľ patríte medzi ľudí so sedavým zamestnaním, zbystrite v týchto chladných dňoch radšej dvakrát. Hrubá vrstva oblečenia a neustále sedenie vytvárajú skvelé podmienky na šírenie rôzynch infekcií. Ako však dodržiavať perfektnú hygienu?

  1. Utierajte sa správne

Po každej veľkej toalete myslíte na správny smer, čo platí hlavne pre dámy. Staré známe - odpredu dozadu nás neučili pre nič za nič. Správnym smerom zabránite prenosu a následnému množeniu bakérií na miesta, kde by mohla vzniknúť neželaná infekcia. Pozor tiež na silné utieranie! Aj ten najhebkejší papier môže pri silnom tlaku poškodiť pokožku, vytvoriť malé ranky a vysušiť pokožku.

  1. Zvoľte vhodné spodné prádlo

Základom dobrej hygieny je, aby sa vám to tam dole „nezaparilo“. Práve na tento krok by ste mali myslieť už pri výbere spodného prádla. 100 % bavlna a kvalitný strih vám môžu pomôcť predísť mnohým nepríjemnostiam.

  1. Vyvarujte sa zbytočnému treniu

Správny spôsob sedenia je okrem vašej chrbtice nevyhnutný aj pre vaše intímne zdravie. Snažte sa sedieť v správnej pozícií a doprajte svojim intímnym partiám aj oddych v podobe športu, či pulzačnej masáže, ktorú ponúka napríklad elektronický BioBidet.

  1. Nepreháňajte to s prílišnou hygienou

Taktiež, používanie vlhčených utierok môže narušiť prirodzenú rovnováhu „zdravých“ baktérií. Vlhčené obrúsky obsahujú množstvo chemikálií, ktoré nie sú pre telo až tak prirodzené, aj keď sú dermatologicky testované. Preto s nimi narábajte opatrne a len v prípade núdze.

  1. Nepoužívajte len WC papier

Je jasné, že utieraním sa len toaletným papierom nemôže dokonale očistiť zbytky po vašej potrebe. Aj tak si s ním stále veľa ľudí vystačí. Pokiaľ vám záleží na vašom zdraví a na  hygiene, používajte elektronický bidet Biobidet. Po každej potrebe sa jednoducho očistíte a vaša pokožka si tak zachová oleje a nenaruší sa ani vaša mikroflóra. Nad bidetom by však nemali váhať ani sekundu ľudia trpiaci na zlatú žilu či čerstvé maminy po pôrode.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9