Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podporte choré ženy a ich rodiny: O mesiac sa uskutoční siedmy Pochod proti rakovine prsníka!

Podporte kampaň a príďte na AVON Pochod proti rakovine prsníka aj tento rok.
Podporte kampaň a príďte na AVON Pochod proti rakovine prsníka aj tento rok. (Zdroj: AVON Pochod proti rakovine prsníka)

V sobotu 19. septembra sa v Bratislave uskutoční siedmy ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka. Podujatie, ktoré sa pravidelne koná vo viac ako 60 krajinách sveta, sa začne i skončí na Námestí M. R. Štefánika pri obchodnom centre Eurovea.

Program odštartuje o 12:00. Zúčastnení sa môžu tešiť na Simu Martausovú s kapelou, formáciu Le Payaco, skupinu Petra Cmorika, orchester Virtuoso, Katku Ščevlíkovú, Mirku Partlovú či bubnovú šou zoskupenia Campana Batucada.

Príde množstvo osobností

Na Pochode sa zúčastní aj množstvo známych osobností, ktoré na tlačovej konferencii uviedli, že sa na podujatie už veľmi tešia. Speváčka Beáta Dubasová si pri tejto príležitosti zaspomínala na pochod, ktorý sa konal v Prahe. Najviac ju vraj dojalo, keď videla, ako ľudia sedeli v člnoch a hádzali do vody lupene kvetov na pamiatku žien, ktoré prehrali boj s rakovinou. Ada Straková zase poznamenala, že považuje za povinnosť podporiť podujatie, ako je toto.

„Pochody majú skvelú atmosféru, veľmi sa na to teším, pretože v tom vidím veľký zmysel,“ doplnila.

Kampaň ďalej podporujú napríklad aj Alena Heribanová, Nora Beňačková, Braňo „Bruno“ Ciberej, Karin Habšudová, Jana Kirschner, Henrieta Mičkovicová, Hana Rapantová, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Roman Juraško či Maroš Kramár.


Najbezpečnejšie polohy v posteli: Spánok, ktorý zmení život!


Tento rok sa do projektu Avon proti rakovine prsníka zapojil aj plastický chirurg Martin Boháč. Ten sa dlhodobo venuje rekonštrukciám prsníkov a prostredníctvom iniciatívy New Mamma pomáha ženám nadobudnúť stratenú ženskosť a zmierňovať psychické napätie súvisiace s diagnózou rakoviny prsníka. V rámci poradne bude poskytovať komplexné informácie o možnostiach rekonštrukcie prsníka priamo na Avon Pochode.

O čo ide?

Cieľom Pochodu je vyjadriť podporu chorým ženám a ich rodinám i získavanie financií určených pre projekty zamerané na prevenciu a liečbu rakoviny prsníka. Tak ako aj v minulých ročníkoch, je vstupenkou na Avon Pochod Tričko proti rakovine prsníka. K dispozícii je dámska verzia trička v dvoch veľkostiach S/M a L/XL a pánska vo veľkostiach M/L a XL/XXL. Tohtoročnou novinkou je detské - dievčenské tričko, ktoré je dostupné v univerzálnej veľkosti, vhodnej pre deti od štyroch do desiatich rokov.

Tričká sú podľa organizátorov pochodu výnimočné práve tým, že nesú posolstvo pomáhať a stáť pri tých, ktorí to potrebujú. V dámskej verzii je to symbol v tvare srdca a v pánskej v tvare kravaty. Tohtoročné heslo znie: Pre ňu, pre neho, pre deti, pre Teba, za zdravé prsia. Peniaze získané z predaja použijú na podporu projektov Ligy proti rakovine. Tá v súčasnosti pripravuje napríklad projekt s názvom Ostrihajme Slovensko.

Čítajte tiež: Odvrátená strana vody? Niekedy sa oplatí radšej ju po zobudení nepiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9