Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V ktorej nemocnici sa pacienti dostali na plánované operačné zákroky rýchlejšie? Nový rekord!

UNB pokorila vlani hranicu 100.000 hospitalizácií ročne
UNB pokorila vlani hranicu 100.000 hospitalizácií ročne (Zdroj: thinkstock.com)

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), ktorá je najväčšou na Slovensku, pokorila vlani rekordnú hranicu 100.000 hospitalizácií. Oproti minulému roku sa v jej zariadeniach liečilo o 2100 pacientov viac, celkovo ide o vyše 101.000 hospitalizácii. Stúpol aj počet ambulantných ošetrení a výkonov.


Pacienti sa tak vlani dostali na plánované operačné zákroky rýchlejšie ako v minulosti.

"Darí sa nám plniť záväzok spred dvoch rokov skrátiť čakanie našich pacientov na výmenu bedrového kĺbu pod šesť mesiacov. Pevne verím, že tento rok sa priblížime k trom mesiacom," uviedol riaditeľ UNB Miroslav Bdžoch.

Viac peňazí pre nemocnicu

Nárast počtu výkonov priniesol nielen skrátenie čakacej lehoty pre pacientov, ale aj viac peňazí pre nemocnicu. Tá tak od zdravotných poisťovní získala o 8,2 milióna eur viac.

V roku 2014 sa zvýšil aj počet pôrodov.

"Pôrodníci UNB ich odviedli 7920, čo je nárast o vyše 200. Narodilo sa 8037 živých detí - v priemere 22 za deň. UNB má tri pôrodnice, dovedna sú v počte pôrodov najvyťaženejšie v krajine. Celoslovenské prvenstvo patrí naďalej pôrodnici v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici," zhrnula hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Mobivenal Micro je výživový doplnok s obsahom diosminu, hesperidínu a aescinu získaného z pagaštanu konského. Aescin napomáha znižovať pocit ťažkých nôh a dobrej cirkulácii krvi v drobných cievach.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9