Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najväčšie mýty o pive: Odhaľte nezmysly o zlatom moku, na ktorý sa odteraz budete pozerať inak!

Z piva sa v skutočnosti nepriberá!
Z piva sa v skutočnosti nepriberá! (Zdroj: photl.com)

Až 80 % opýtaných respondentiek nad 18 rokov pije pivo. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý v závere decembra minulého roka uskutočnilo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu.

Cieľom prieskumu bolo zistiť postoje a názory Sloveniek na pivo, zvyklosti súvisiace s pivom a spoločenské vnímanie jeho konzumácie.

Slovenské ženy sa rady zaujímajú o to, čo jedia a pijú, vrátane piva. Väčšina má dostatok informácií o surovinách, z ktorých sa pivo vyrába. Chceli by tiež zistiť, ktoré pivo sa hodí k akému jedlu a tiež aké rôzne druhy piva na svete existujú. Preferujú svetlé pivo (53,3 %), no aj tmavé pivo (23,1 %) a radler (15,3%) majú u nich svoje pevné miesto. Pitie piva je u väčšiny z opýtaných žien normálnou záležitosťou a dajú si ho, kedykoľvek naň majú chuť.

Najväčšie mýty o pive

Existujú rôzne mýty a tvrdenia týkajúce sa piva. Jednoznačne najväčším pivným mýtom medzi Slovenkami je, že sa z neho priberá. Súhlas s týmto tvrdením vyjadrilo až 72 % z celkového množstva opýtaných žien. Faktom ostáva, že ak sa pivo konzumuje v rozumnej miere, môže byť súčasťou vyváženého životného štýlu. Obsahuje totiž menej kalórií ako väčšina alkoholických nápojov. Napríklad sto mililitrov piva (4 % alkoholu) má 34 kalórií, rovnaké množstvo bieleho vína (11,8 % alkoholu) obsahuje 74 kalórií a pri tom istom množstve červeného vína (13 % alkoholu) ide dokonca o 80 kalórií.

Väčšina zo slovenských žien vie, že pivo je vyrobené z prírodných surovín a pomáha tráveniu. Obľúbený mužský argument, že z piva rastú prsia, sa u žien nepotvrdil. Až 42 % vyjadrilo jednoznačný nesúhlas s týmto tvrdením. Nestotožňujú sa ani s názorom, že by sa pivo nehodilo na spoločenské príležitosti a podujatia. Informovalo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu.

Homeopatický liek Avenoc sa používa na liečbu hemoroidov, zápalov konečníka, ale vylieči aj trhliny v bezprostrednom okolí konečníka.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9