Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Odvrátená strana zeleného čaju: Toto sa skrýva v jeho útrobách!

Zelené čaje vo vrecúšku obsahujú veľa pesticídov!
Zelené čaje vo vrecúšku obsahujú veľa pesticídov! (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Zelený čaj je čoraz obľúbenejší pre svoje blahodarné účinky na zdravie. Prospešné látky, ktoré obsahuje, z neho robia „zázračný nápoj“. Spotrebiteľský časopis dTest otestoval 17 porciovaných zelených čajov a zistil zarážajúce skutočnosti!

Ak zatúžime po porcii zdravia, vyriešime to zeleným čajom, ktorý je ospevovaný pre svoje zdravotné účinky. Obsahuje dva dôležité antioxidanty – vitamín C a katechín, ďalej množstvo ďalších vitamínov, minerálnych látok a aminokyselín. Je výborný na chudnutie, ako prevencia rakoviny, na zníženie cholesterolu či kvalitný spánok a v neposlednom rade posilňuje obranyschopnosť organizmu. Väčšina ľudí dáva prednosť rýchlemu zaliatiu vrecúška s neznámym obsahom pred sušenými lístkami či bylinkami. Práve zelený čaj vo vrecúškach sa stal hlavným predmetom výskumu v laboratóriu časopisu dTest.

Aj keď sú čajové vrecúška vhodné na prípravu čaju v náročných podmienkach, keďže si nápoj rýchlo pripravíte, majú nevýhody. Vrecúška zabraňujú plnému rozvinutiu vône a u niektorých nie je dokonca poznať, čo vlastne v skutočnosti obsahujú.

Slim Down obsahuje prírodný, účinný, špeciálne pripravený komplex s extraktom so zeleného čaju, ktorý podporuje manažment hmotnosti, metabolizmus a oxidáciu tukov a stimuluje ich odbúravanie!

Nemali sa dostať na trh!

Vrecúška boli podrobené okrem senzorických testov aj chemickými skúškami. Experti sledovali prítomnosť antioxidantov, škodlivých látok vo forme polycyklických aromatických uhľovodíkov, ktoré sú karcinogénne a pesticídov. Zisťovali možnú prítomnosť celkom troch stoviek pesticídov. Výsledok nie je práve najlepší. Našli sa reziduá 21 z nich, pričom päť zelených čajov ich obsahovala okolo 10. Dokonca v dvoch prípadoch sa dané výrobky nemali vôbec dostať na trh kvôli obsahu acetamidpridu, ktorý prekročil limitované množstvo. Najhoršie skončil zelený čaj od jednej z najznámejších spoločností, ktorá je popredným maloobchodným predajcom na Slovensku! Len jeden zo 17 testovaných čajov bol čistý bez pesticídov.

Obsah kofeínu

Zelený čaj sa odporúča na konzumáciu hlavne ráno, keďže obsahuje kofeín, ktorý človeka ihneď nabudí a dodá mu energiu. V teste  sa experti pozreli aj na túto látku. Ukázalo sa, že obsah kofeínu v jednej šálke zeleného čaju môže byť viac než 40 miligramov, ale i okolo 15 miligramov.

Dajte prednosť radšej sypanému čaju, ktorý si kúpte v bio obchodoch. Nie je však na škodu, za každým si prečítať zloženie výrobku...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9