Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Svetová oftalmologická novinka u nás: Zbaví vás dioptrie za 1 sekundu!

Absolvujte laserovú operáciu očí a budete sa cítiť lepšie!
Absolvujte laserovú operáciu očí a budete sa cítiť lepšie! (Zdroj: photl.com)

Očné laserové centrum Excimer v Bratislave sa zaradilo medzi prvých päť excimerových pracovísk na svete vlastniacich 7D laser. Odborný garant a zakladateľ centra, Andrej Černák v roku 1992 ako prvý na Slovensku operoval krátkozrakosť pomocou excimerového laseru.


Dnes patrí medzi najuznávanejšie oftalmologické kapacita na celom svete.

Je bezpečný a presný

Prístroj Schwind Amaris 1050 RS 7D je oftalmologickou novinkou roku 2014 a posúva hranice bezpečnosti, presnosti a rýchlosti operácie excimarovým laserom opäť o krok vpred. Je to najrýchlejší excimerový laser spoločnosti Schwind s pulzovou frekvenciou až 1050 Hz, vďaka ktorej je schopný odstrániť 1 dioptriu v priebehu 1,3 sekundy, čím sa zvyšuje nielen bezpečnosť, ale i komfort pacienta pri operácii. Laserový zväzok so Super-Gausovým profilom a priemerom len 0,54 mm je zárukou mimoriadnej presnosti celej operácie. 

"Pod označením 7D sa skrýva aktívny systém sledovania oka v siedmych dimenziách s rýchlosťou 1050 Hz a reakčným časom 1,6 milisekundy. Vďaka nemu dokáže nielen sledovať všetkých šesť pohybov a dimenzií, ktoré oko počas operácie vykonáva, ale navyše dokáže aj predpokladať pohyby oka. Vďaka tomu kompenzuje rozdiely, ktoré vznikajú v čase medzi získaním obrazu rohovky a spustením samotných laserových impulzov," uviedol prof. MUDr. Andrej Černák, DrSc., FEBO pri predstavovaní tohto jedinečného prístroja. 

Pre koho je vhodný a kto by sa mu mal vyhnúť?

Laser je vhodný pre všetkých od 18 rokov. Operáciu nemôže podstúpiť pacient s tenkou rohovkou. Je jedno, akých dioptrií sa chce pacient zbaviť. Dôležitá je hrúbka rohovky.

Pacient sa môže operovať hneď v ten deň, ako príde do kliniky. Samotná operácia trvá krátko, no dôležité sú predoperačné vyšetrenia, kvôli ktorým sa pacient zdrží aj 4-5 hodín. 

Výhody

Zosumarizované výhody 7D lasera, ktoré vlastní centrum Excimer:

  • Rýchlejší (vie korigovať nechcené pohyby oka).
  • Presnejší.
  • Bezpečnejší.
  • Má najlepšie výsledky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9