Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Top lekári na Slovensku: Spoznajte špičku odborníkov v medicíne

Na Slovensku máme špičku odborníkov v medicíne, ktorí sa dostali medzi TOP lekárov.
Na Slovensku máme špičku odborníkov v medicíne, ktorí sa dostali medzi TOP lekárov. (Zdroj: photl.com)

V tohtoročnom projekte TOP lekári na Slovensku mala zastúpenie aj Nemocnica Poprad, a. s. Do zoznamu nominovaných, ktorý vznikol na základe nominácií hlavných odborníkov Ministerstva zdravotníctva SR, oslovení štátnych a súkromných nemocníc, ako aj výzvou k medicínskej verejnosti v týždenníku Zdravotnícke noviny, bola v odbore neonatológia nominovaná aj zástupkyňa primára Kliniky detí a dorastu doktorka Anna Antalíková.


Úspech pre popradskú nemocnicu

Veľkým úspechom pre popradskú nemocnicu bola už samotná nominácia tejto odborníčky. Zisk najväčšieho počtu hlasov v odbore neonatológia je podľa riaditeľa nemocnice Jozefa Tekáča prestížnym úspechom Antalíkovej i samotného zdravotníckeho zariadenia a jeho vysoko kvalifikovaného personálu.

„Nielen samotná súťaž, ale aj jej výsledok je dôkazom, že naši odborníci patria medzi špičku na Slovensku a Nemocnica Poprad tak môže poskytovať zdravotnícku starostlivosť na skutočne profesionálnej úrovni,” konštatoval Tekáč.

O výsledkoch hlasovania sa verejnosť dozvedela prostredníctvom publikácie TOP Lekári na Slovensku II, ktorá sa na trh dostala v tomto mesiaci. Cieľom projektu, ktorého autorom sú Zdravotnícke noviny, je predstaviť špičku odborníkov v medicíne a prostredníctvom rozhovorov s tými, ktorí získajú najviac hlasov, predstaviť úspechy a zaujímavé fakty o jednotlivých odboroch.

Úspešná bola i prešovská nemocnica

Úspech zožal aj zdravotnícky personál prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana. Absolútnym víťazom kategórie gastroenterológia sa stal Marcel Cina, vedúci lekár gastroenterologickej ambulancie a endoskopického pracoviska spomínanej nemocnice.

Hovorkyňa prešovskej FNsP Renáta Cenková informovala, že v tomto roku ocenil spomínaný projekt prácu slovenských lekárov v rámci jedenástich kategórií - špecializácií, ktorými boli alergológia, chirurgia, dermatológia, endokrinológia, gastroenterológia, neonatológia, otorinolaryngológia, onkológia, pneumológia, urológia a všeobecné lekárstvo.

Cenková ďalej uviedla, že medzi lekármi z Prešova ocenenými v týchto dňoch bol okrem Marcela Cinu aj Ivan Viľcha, ktorý získal 2. miesto v odbore urológia a lekárka Valéria Tkáčová. Umiestnila sa na 3. mieste v odbore onkológia.

Vedenie FNsP si váži úspechy svojich vyznamenaných pracovníkov.

"Ich ocenenie je výsledkom hodnotenia odbornej verejnosti a pacientov, s ktorými sa stretávajú v denno-dennej lekárskej praxi. A čo ma veľmi teší, je skutočnosť, že naša nemocnica má silné zastúpenie v mladej generácii lekárov, medzi ktorými je už teraz veľké množstvo kvalitných odborníkov, etablovaných v povedomí odborných kruhov i verejnosti," poznamenal riaditeľ prešovskej nemocnice Radoslav Čuha.

Ďalšia špička odborníkov

Pozrite sa na výber niektorých najlepších lekárov v jednotlivých odboroch.

Špecializácia

Lekári s najväčším počtom hlasov

Všeobecné lekárstvo
 MUDr. Mária Kuniaková
 MUDr. Valéria Cehulová
 MUDr. Juraj Staško
 
Chirurgia
 Prof. MUDr. Peter Šimko, CSc.
 MUDr. Andrej Ferenčík
 Prof. MUDr. Juraj Šteňo, CSc.
 
Alergológia a imunológia
 MUDr. Luděk Hochmuth
 MUDr. Klára Kossárová
 Doc. MUDr. Peter Čižnár, PhD.
 
Gastroenterológia
 MUDr. Marcel Cina
 MUDr. Ľubomír Skladaný, PhD.
 MUDr. Štefan Mucha
 
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9