Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zarážajúce, čo dokážu drogy: Pozrite sa, ako veľmi zmenili krásnu ženu

Mikaila Tyhurstová ako krásne 18-ročné dievča. Zobraziť galériu (3)
Mikaila Tyhurstová ako krásne 18-ročné dievča. (Zdroj: Facebook .com)

Dvadsaťsedemročná Mikaila Tyhurstová bola ženou ako každá iná. Chcela to ďaleko dotiahnuť a snívala o kariére letušky. Jej život sa však zmenil po tom, že podľahla droge GBL. Tá ju zmenila neuveriteľným spôsobom a jej kariérne plány sa zrazu rozplynuli.

Mikaila Tyhurstová mala krásne blond vlasy, čistú pleť a biele zuby. Túžila po kariére letušky. Život osemnásťročnej ženy bol taký, ako u ostatných mladých ľudí. Tiež sa chodila rada zabávať s kamarátmi. No potom sa jej život zrútil ako domček z kariet.

Akú drogu brala?

Mladá žena sa stala závislou na nebezpečnej droge GBL (gama butyroaktom), ktorá je známa tým, že dodáva pocit eufórie, znižuje zábrany a vedie k ospalosti. Väčšie dávky spôsobujú malátnosť, zmätenosť, depresiu či silnú agresivitu. Bežne sa využíva v chemickom priemysle, napr. do náterov, čistiacich prostriedkov, ale i do odlakovačov na nechty. Keď ju človek prehltne, v tele sa rýchlo mení na GHB, tekutú extázu. Mladí ľudia po nej siahajú pravdepodobne preto, že je lacnejšia a prístupnejšia ako mnoho iných nelegálnych drog.

Drogy zmenili Mikailu na nepoznanie. (Foto: screenshot Menchester Evening News)
Zobraziť galériu (3)
Drogy zmenili Mikailu na nepoznanie. (Foto: screenshot Menchester Evening News)  (Zdroj: screenshot Manchester Evening News)

Zmenený vzhľad, poškodená pečeň

GBL zmenila Mikailu neuveriteľným spôsobom! Jej krásne blond vlasy boli zrazu fuč, o čistej pleti mohla len snívať a prišla dokonca i o predné zuby. Kožu mala posiatu nepríjemnými škvrnami a oči mala napuchnuté. Navyše, utrpela vážne poškodenie pečene a niekoľkokrát skončila na prístrojoch v nemocnici, kedy sa ocitla v blízkosti smrti.

„Bola som na nemocničných prístrojoch až 15-krát a prišla som o svoje predné zuby po tom, ako som sfetovaná spadla na chodník,“ povedala smutne Mikaila.

Uprednostnila drogu pred dcérkou

Najhoršie na tom bol fakt, že milovala viac GBL ako svoju vlastnú dcéru. Počas jej závislosti nebola schopná sa starať o svoje dvojročné dievčatko, preto jej ju úrady odobrali.

Keď jej lekári na rovinu povedali, že ak ju privezú ešte jedenkrát, tak zomrie, začala Mikaila abstinovať.

„Nikto mi nikdy nepovedal, že by som mohla kvôli tej droge umrieť. Nemôžem tomu uveriť, že som to nechala zájsť až tak ďaleko,“ priznala sa Mikaila.

Nevyhne sa transplantácii pečene

V súčasnosti je už dva roky čistá a za svoju závislosť sa veľmi hanbí. Pri pohľade na svoje fotky, keď mala 18 rokov a na tie o štyri roky neskôr sa jej tisnú slzy do očí. Priznáva, že vyzerá oveľa staršie ako jej rovesníčky, a že kvôli drogám sa jej priemerná dĺžka života skrátila minimálne o desať rokov. Jej pečeň pracuje len na 11 percent, takže v budúcnosti bude potrebovať jej transplantáciu. Čo však najviac ľutuje je to, že sa svojej dcérke nevenovala toľko, koľko mala. Teraz jej to chce vynahradiť.

Mikaila chce varovať ostatných, aby sa neurobili takú chybu ako ona. (Foto: screenshot Menchester Evening News)
Zobraziť galériu (3)
Mikaila chce varovať ostatných, aby sa neurobili takú chybu ako ona. (Foto: screenshot Menchester Evening News)  (Zdroj: screenshot Manchester Evening News)

Chce varovať ostatných

Verí, že od života dostala druhú šancu, ktorú chce naplno využiť. Momentálne je v detoxikačnom programe a berie lieky na odplavenie škodlivých toxínov z pečene.

Rozhodla sa, že verejnosti porozpráva svoj príbeh. Chce varovať ostatných mladých ľudí, aby videli na vlastné oči, ako môžu drogy zničiť človeka!

Pozrite sa na nižšie priložené video, ktoré ukazuje Mikailu Tyhurstovú, ktorú zničili drogy!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9