Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kuriózne zistenie lekárov: James Bond je opilec a impotent

James Bond dokázal vypiť za deň až 5 vodiek s martini.
James Bond dokázal vypiť za deň až 5 vodiek s martini. (Zdroj: sxc.hu )

Pretrepať a nemiešať. Kto by nepoznal slávnu hlášku Jamesa Bonda v každej doposiaľ sfilmovanej bondovke? Lekári z Derby a Nottighamu sa rozhodli preskúmať drinky, ktoré agent 007 vypil. Výsledky boli prekvapivé!

V reálnom svete v márnici

Ukázalo sa, že James Bond má síce povolenie zabíjať, ale zrejme ho aplikuje sám na seba. Lekári na základe výskumu prišli k záveru, že ak by existoval tento agent v reálnom svete, namiesto strieľania by už dávno ležal v márnici. Okrem toho, že 36 dní strávil vo väzení, behom 88 dní zvládol vypiť jedenásť a pol litra alkoholu. Denne to predstavovalo 5 vodiek s martini, čo je až 4-krát viac ako maximálny príjem alkoholu u priemerného muža, ktorý odporúčajú odborníci vo Veľkej Británii.

"Aj keď oceňujeme spoločenské tlaky k pitiu alkoholu pri práci s teroristami a gamblérmi, radili by sme Bondovi, aby predsa len zvážil príjem takéhoto množstva alkoholu," uviedli lekári v špeciálnom vydaní magazínu British Medical Journal.

Lekár Patrick Davies dokonca označil Jamesa Bonda za okúzľujúceho muža, ktorý získa všetky ženy. Rozhodne však nepôsobí ako alkoholik, akým je. V reálnom svete by mu hrozilo zlyhanie pečene, predčasné úmrtie a impotencia.

Vypitý alkohol v jednotlivých bondovkách

Lekári skúmali podrobne každú bondovku a všímali si životný štýl Jamesa Bonda. Zistili, že v Casino Royale sa objavilo dokonca riadenie auta pod vplyvom alkoholu. Agent 007 vypil štvrť litra drinkov pred tým, ako nasadol do auta. V diele Srdečné pozdravy z Ruska vypil každý deň pol litra povzbudzujúceho nápoja. Jeden a pol litrom alkoholu sa James Bond zase osviežil v knihe Žiješ len dvakrát z roku 1964. Zaujímavosťou je, že v poslednej bondovke s názvom Skyfall si James Bond neobjednáva len tvrdý alkohol, ale dokonca pivo.

Štúdia nakoniec prišla na to, že príbehy Jamesa Bonda môžu mať dôležité posolstvo o alkohole, ktorého konzumácia sa každý rok podpíše pod smrť dva a pol miliónov ľudí  na celom svete.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9