Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trúfate si? Rusi radia, čo je najlepšie na opicu po silvestrovskej noci

Rusi poznajú recepty na to, ako zatočiť s rannou opicou.
Rusi poznajú recepty na to, ako zatočiť s rannou opicou. (Zdroj: profimedia.sk)

Nič pre slabšie žalúdky! Ak chcete poznať spôsob, ako sa postaviť na nohy po prehýrenej silvestrovskej noci, skúste niekoľko receptov, ktoré sú priamo od Rusov. Prisahajú na ich účinnosť, vraj sú overené už niekoľkými generáciami!

Rusi sú známi nielen tým, že si radi doprajú litre alkoholu, ale najnovšie sa zaradili medzi odborníkov, ktorí poznajú skvelé zaručené „vyprošťováky“. Nejde však o žiadne malinovky. Preto vás zrejme prejde chuť piť alkohol len preto, aby ste si nemuseli dať tieto „chuťovky“.

Kvasový nápoj

Ak máte za sebou „náročnú“ noc, začnite ráno s kvasovým nápojom. Rusi ho pijú už stáročia a podľa nich je skutočne účinný. Keď máte telo rozhádzané slabým spánkom a silným krčmovým záťahom, je pre vás tento nápoj prvou pomocou, ako nastoliť rovnováhu v tele. Chuťovo však pripomína hybrid piva a chleba, čo na prvé počutie neznie práve najlákavejšie.

Citrón s mletou kávou a cukrom

Počuli ste už o nikolaške? Ak nie, teraz po prehýrenej noci budete za ňu vďační. Jej príprava je veľmi jednoduchá, zato nie je chuťovo práve najpríjemnejšia. Zoberte si plátok citróna, posypte mletou kávou a práškovým cukrom. Než si to vložíte do úst, radšej si zatvorte oči. Inak nebudete schopní do seba dostať tento „vyprošťovák“. Nikolaška je dobre známa aj v Európe. Do nej sa však pridáva aj koňak, pričom citrón je len ozdobou.

Zavárané uhorky

Menej nechutným je nápoj zo zaváraných uhoriek. Uhorky sú zdravé, obsahujú okrem iného aj vitamín K, ktorý je potrebný pre správne fungovanie obličiek.

Šťava zo šalátu

Nie je isté, či je od Rusov, no stojí za zmienku. Aj ľudia v 17. storočí si radi dali občas do nosa. Vtedy tieklo prúdom predovšetkým dobré pivo alebo víno. V jednej starej kuchárskej knihe sa uvádza, že kto miluje pivo, musí vypiť olej, ktorý vytečie zo šalátu. Avšak pred tým, kým si dáte pohár chmeľového moku či vína. V knihe sa okrem iného uvádza, že koľko mlieka vypijete predtým, trojnásobne vína môžete vypiť potom a pritom nebudete opití.  

Ružový Rus

Nakoniec je tu nápoj, ktorý síce nevymysleli Rusi, no za to sa im podobá. Na svedomí ho má americký kuchár, ktorý hovorí o najlepšom lieku na opicu. Aj keď sa budete musieť pri ňom premáhať, nakoniec sa vám uľaví a bude lepšie. Tento nápoj pozostáva z jahodového mlieka, vodky, kávy a žalúdočného sirupu. Vaše chuťové poháriky budú „pohladené“. Po vypití síce možno pobežíte hneď na záchod, no paradoxne po tom vám bude lepšie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9