Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šokujúce zistenie: Opiť sa môžete aj z marmelády

Pochutnali by ste si na marmeláde, ktorá obsahuje alkohol?
Pochutnali by ste si na marmeláde, ktorá obsahuje alkohol? (Zdroj: photl.com)

Chlebom s marmeládou začínajú mnohí svoj deň. Predstavte si však, že by ste sa po takýchto raňajkách zrazu cítili viac uvoľnení, boli by ste malátni a vo väčšej nálade! Tento stav by vám niečo pripomínal, no absolútne by vás nenapadlo, že ide o začiatočný stav opitosti! Niektorí začínajú deň pohárikom alkoholu, iným k tomu stačí marmeláda. Spoločnosť Puff’s Preserves predáva totiž marmeládu, ktorá obsahuje alkohol.

Táto marmeláda sa volá Boozy Jam, a tak ako aj ostatné, má niekoľko príchutí. Avšak na rozdiel od klasických marmelád, do tejto sú primiešané rôzne druhy alkoholu. Deti by sa preto rozhodne mali vyhýbať jej konzumácii, nemuselo by to totiž skončiť najlepšie.

Nafúkali by ste promile

Výrobcovia počítali s tým, že keď pridajú do marmelády alkohol, pri jej príprave sa ho veľa vyparí. Preto s ním nešetria a dávajú do nej obrovské množstvo, aby zostalo aj niečo na konzumovanie. Chuť alkoholu sa i napriek tomu nestratí. Je takmer isté, že po týchto raňajkách by ste nafúkali nejaké promile.

Aký alkohol obsahuje?

Na jej výrobe si dali výrobcovia špeciálne záležať. Každá marmeládová príchuť je starostlivo spárovaná so správnym typom alkoholu, aby chute spolu príliš "nebojovali". Ak by ste si pochutnali na jablčnej marmeláde, zároveň by ste pocítili chuť čierneho piva a v prípade marmelády s ostružinami, je to marhuľová slivovica. Malinová obsahuje whiskey, jahodová šampanské a rebarborová je zase vylepšená vodkou.

Chleby do nálady

Z marmelády sa môžete aj opiť! Na druhej strane, aby k takémuto stavu vôbec prišlo, museli by ste skonzumovať poriadne množstvo. Dva až tri chleby na raňajky by vás aspoň dostali do nálady. Vyskúšali by ste to?

Alkohol sa používa pri výrobe mnohých potravín, kozmetických výrobkov a dokonca aj liečivých kvapiek! Na Vyšetrení sa dozviete, kde všade ho môžete nájsť.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9