Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čo zatočí s bolesťami chrbta? Nie sú to lieky, ani náplaste

Pri klasickej hĺbkovej masáži sa budete cítiť príjemne.
Pri klasickej hĺbkovej masáži sa budete cítiť príjemne. (Zdroj: photl.com)

Keď vás bolí chrbát obvykle siahnete po lekárničke a dáte si buď nejaký liek alebo hrejivú náplasť. Účinnejším spôsobom je klasická hĺbková masáž, ktorá patrí medzi najčastejšie používaný druh masáže. Využíva sa predovšetkým ako liečebná procedúra a slúži tiež na doliečenie prekonaných ochorení, či uvoľnenie bolestí chrbtice. Veľmi účinne pôsobí ako preventívny prostriedok proti vzniku mnohých vážnych ochorení chrbtice, ale aj iných orgánov tela.


Ako pôsobí?

Masáž sa zameriava na hlboké tkanivové štruktúry - svaly, označované ako spojivového tkanivo. Masírovanie hlbokých tkanív sa zameriava na uvoľnenie svalového napätia a chronických zápalových ložísk vo svaloch.

Účinky masáže

Hĺbková masáž uvoľňuje chronické svalové napätie. Pomocou pomalých ťahov a presného hlbokého tlaku je táto technika účinná pri odstraňovaní jaziev.

Táto procedúra sa zvyčajne zameriava na konkrétne oblasti a môže spôsobiť bolesti v priebehu alebo bezprostredne po masáži. Avšak, ak sa masáž vykonáva správne, počas jedného alebo dvoch dní by ste sa mali cítiť lepšie ako inokedy.

Keď sme v strese, určité svaly môžu blokovať tok kyslíka a živín, čo vedie k zápalu, ktorým sa hromadia toxíny vo svalovom tkanive. Hlboká masáž pomáha uvoľniť svalové tkanivá a tak dochádza k uvoľneniu toxínov a obnove správnej cirkulácie krvi a kyslíka vo svaloch.

Využitie

Masáž sa využíva najmä pri fyzických ťažkostiach ako:

  • Športové úrazy.
  • Chronické bolesti chrbta, nôh.
  • Pri stavoch po úrazoch, atď.

Ako prebieha masáž?

Hĺbková masáž sa vykonáva hmatmi maséra, ktoré sú zoradené do stanovených masážnych zostáv pre jednotlivé časti tela. Spôsob, rýchlosť a hĺbka pôsobenia zaručia, že výsledný efekt masáže bude príjemný a účinný. Počas masáže je dôležité zhlboka dýchať, pretože to pomáha pri okysličovaní svalov a tiež zmierňuje bolesť. Aby bola procedúra čo najúčinnejšia, je dôležité piť veľa vody, ktorá pomáha odstrániť toxíny z tela.

Masáž by nemala byť bolestivá, ale je trochu iná ako klasická masáž. Ak máte pri masírovaní pocit, že je tlak maséra príliš silný, informujte maséra. Nie je správne byť ticho, ak vám masáž spôsobuje silné bolesti alebo nepríjemný tlak, pretože to môže urobiť viac škody ako osohu.

Ak vás často trápia bolesti chrbta, či iných častí tela, vyskúšajte túto účinnú masáž.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9