Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

INŠPIRÁCIA, vďaka ktorej vám rifle budú VOĽNÉ za krátky čas: Ako SCHUDNÚŤ už v priebehu PÁR týždňov?

(Zdroj: gettyimages.com)

Nakopnite sa! Niekedy stačí motivácia v podobe príbehov ľudí, ktorým sa podarilo zhodiť nadbytočné kilá v krátkom čase. Ako dokázali schudnúť za jediný mesiac?

Je jasné, že ak chcete zhodiť kilá, treba zmeniť stravu a pridať pohyb. Teória by bola, no v praxi to ide oveľa ťažšie. Skúste sa motivovať ľuďmi na sociálnych sieťach, ktorým sa to podarilo! Najlepšie je "učiť" sa priamo od tých, ktorí sú živým príkladom, že to skutočne ide. Niektorým sa dokonca podarilo zhodiť 4,5 kila za jediný mesiac, píše sa na eatthis.com.

„Ako pri každom úspešnom chudnutí je za tým pravidelné cvičenie, zvládanie stresu, dostatočný oddych a samozrejme, vyvážený jedálniček,“ tvrdí odborníčka na výživu Lisa Youngová.

Odborníčka vysvetľuje, ako sa niektorým podarilo tak výrazne schudnúť. Pozrite sa, čo radia!

1. Jedzte veľa zeleniny

TikTokerka Maddie Fisherová na svojej ceste za krajšou postavou zvolila konzumáciu väčšieho množstva zeleniny.

„Práve tá vám dodá pocit sýtosti, pričom má prirodzene nízky obsah kalórií,“ vysvetlila Youngová.

@madelynmoments and I can’t wait to keep going! 🫶🏻💌 #ww #weightloss #weightwatchers ♬ original sound - Ian Asher

Je tiež bohatá na vlákninu, ktorá pomáha regulovať chuť do jedla a predchádzať prejedaniu.

„Nájdete v nej aj vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré sú prospešné pre udržanie nutričných potrieb tela počas kalorického deficitu,“ dodala.

2. Vytvorte si kalorický deficit

Používateľka Nicole zase nedá dopustiť na kalorický deficit. Ak si ho stanovíte a budete sa ho držať, schudnete, pretože telo začne využívať tuk ako zdroj energie.

„Aby ste však vytvorili deficit kalórií, musíte zvýšiť fyzickú aktivitu a urobiť zmeny vo svojej strave," radí Youngová.

To sa dá dosiahnuť znížením príjmu kalórií a zvýšením úrovne fyzickej aktivity, čím sa vytvorí energetická nerovnováha vedúca k strate hmotnosti v priebehu času. Diéta by mala pozostávať z rôznych potravín, aby uspokojila nutričné potreby tela.

@nicole_ashley_m Calorie deficit doesn’t have to be boring I love food 😋❤️ #weightloss #diet #nutrition #healthy #weightlosscheck #caloriedeficit #keto #progress ♬ You Got It - Vedo

3. Jedzte chudé bielkoviny vrátane rýb

Nicole sa podarilo schudnúť aj vďaka chudým bielkovinám. Jedla najmä ryby. Podľa odborníčky na výživu Lisy Youngovej je to skvelý nápad, pretože majú nízky počet kalórií v porovnaní s inými zdrojmi bielkovín s vysokým obsahom tuku.

„Biele ryby zasýtia na dlhší čas a znížia chuť do jedla, čím podporia kontrolu nad porciami a zabránia zbytočnému vyjedaniu,“ vysvetlila Youngová.

4. Obmedzte sacharidy

Aj Natashi sa podarilo schudnúť vyše 4 kíl za jediný mesiac. Tá pre zmenu obmedzila v jedálničku sacharidy. Čerstvo upečené muffiny a croissanty sú síce chutné, ale vôbec nepomáhajú na ceste za chudšou postavou. Práve zníženie príjmu uhľohydrátov je riešením, ako poraziť ručičku na váhe.

„Malá konzumácia sacharidov pomáha pri chudnutí, pretože sú zdrojom energie, no keď ich je málo, telo sa uchýli k využitiu uloženého tuku,“ tvrdí Youngová.

Zníženie príjmu uhľohydrátov tiež zvyšuje pocit sýtosti a zabraňuje hladu a chuti do jedla.

Sacharidy sa trávia rýchlo v porovnaní s bielkovinami a tukmi, takže ich nadmerná konzumácia spôsobuje pocity hladu, ktoré vedú k prejedaniu a priberaniu,“ vysvetlila na záver.

Avšak všetko s mierou. Úplne vynechanie sacharidov nie je dobré pre telo, doprajte mu aspoň menšie množstvo. 

Viac o téme: ZdravieStravovanieChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9