Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

TOP spaľovače, ktoré VYRYSUJÚ vaše bruško: Žiadne výživové doplnky, toto je ROZHODUJÚCE

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ruky preč od rôznych produktov, ktoré sľubujú štíhlejší pás. Dôležité sú iné veci, ktoré vás dostanú tam, kam chcete. Do stavu, kedy budete doslova pyšní na vypracované bruško.

Ak sa chcete zbaviť tuku na bruchu, v prvom rade si treba uvedomiť jednu vec.

„Neexistuje žiadny spôsob, ako zacieliť chudnutie len na jednu konkrétnu oblasť tela,“ konštatoval osobný tréner a výživový kouč Mike Bohl.

Podľa neho musíte schudnúť celkovo.

„Vo všeobecnosti platí, že zdravé tempo chudnutia je asi 400 až 900 gramov za týždeň,“ poznamenal. 

Ak to ide rýchlejšie, môže to znamenať, že vaša diéta je príliš prísna a nedávate telu živiny, ktoré potrebuje. Svalový rast je ešte pomalší, zvyčajne asi pol až dve kilá za mesiac, uvádza sa na eatthis.com. Okrem toho môže byť ťažké stratiť tuk a zároveň budovať svalovú hmotu, pretože v prvom prípade je potrebný kalorický deficit, zatiaľ čo pri druhom sa vyžaduje jedenie nadbytku kalórií.

Ak vám ide o ploché bruško, Bohl drží v rukách triumf v podobe rád, ktorými to dosiahnete:

Jedzte stravu s vysokým obsahom bielkovín

Pravdepodobne ste už počuli o úžasných schopnostiach bielkovín, ale vedeli ste, že môžu podporiť aj vaše snahy o chudnutie? Proteín napomáha v tvorbe svalovej hmoty. Podľa Mayo Clinic vám konzumácia potravín s vysokým obsahom bielkovín a pitie proteínových koktailov pomôže zachovať svalovú hmotu, znížiť telesný tuk, zasýtiť na dlhší čas a zhodiť nadbytočné kilogramy.

TOP spaľovače, ktoré VYRYSUJÚ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Zamerajte sa na chudé bielkoviny ako kuracie mäso, ryby a rastlinné bielkoviny,“ radí Bohl.

Nezabúdajte na činky

Existuje všeobecná mylná predstava, že cvičenie s váhami spôsobí, že budete vyzerať príliš svalnato. V  skutočnosti vám silový tréning pomáha schudnúť a dosiahnuť pôsobivý svalový tonus. Preto je odporový tréning ďalším kľúčovým prvkom, ktorý môžete pridať do svojej rutiny. Bohl odporúča kruhový tréning, ktorý zahŕňa vykonávanie rôznych druhov cvičení. Môžete tiež vyskúšať rutinu, pri ktorej sa budete každý deň sústrediť na prácu konkrétnej časti tela.

Kardio päť dní v týždni

Strata brušného tuku je zdravá rovnováha medzi zdvíhaním závaží a aeróbným cvičením. Pevný kardio režim je skvelý spôsob, ako zlepšiť celkové zloženie tela. Je jedno, či uprednostňujete beh, rýchle prechádzky, plávanie alebo bicykel.

TOP spaľovače, ktoré VYRYSUJÚ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Kardio cvičenie je dobré pre zdravie srdca a prietok krvi, ale je to aj fantastický spaľovač kalórií,“ tvrdí Bohl.

Udržujte stres na uzde a dobre sa vyspite

„Stres a nedostatok spánku sa spájajú s priberaním na váhe,“ konštatoval Bohl.

Vyhýbajte sa tomu! Podľa trénera stačí zaviesť do dennej rutiny správne zdravé návyky, ktoré vám pomôžu zvládať stres a dopriať si dostatok odpočinku. Napríklad meditácia a joga sú vynikajúce aktivity, ktoré upokoja myseľ. A pokiaľ ide o zdravý spánok, odporúča sa spať v chladnej a tmavej miestnosti, vyhýbať sa kofeínovým nápojom neskoro počas dňa, vypnúť zariadenia s modrým svetlom dlho pred spaním a uistenie sa, že spíte na pohodlnom matraci.

TOP spaľovače, ktoré VYRYSUJÚ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dodržiavajte celkovo zdravú výživu

Tento tip znie tak jednoducho, no výskum, ktorý trval desaťročia, odhaľuje, že neuveriteľných 90 percent Američanov dodržiava zlé stravovacie návyky. Len 10 percent konzumuje správne množstvo zeleniny a 12 percent prijíma správne množstvo ovocia. Zavedenie dobrých stravovacích návykov je rozhodujúce, ak chcete zdravo schudnúť aj z brucha.

„Neexistuje žiadny spôsob, ako to obísť, chudnutie je viac o tom, čo jete, než o množstve cvičenia,“ poznamenal Bohl.

Ako dodal, mali by ste sa tiež uistiť, že celkovo prijímate menej kalórií, ako spálite. Rozumné jedenie vám môže pomôcť cítiť sa každý deň dobre vo svojej koži. Chudé bielkoviny sú dôležité, ale vaša strava vyžaduje aj zeleninu, ovocie a zdravé tuky. Mononenasýtené a polynenasýtené tuky možno nájsť v niekoľkých potravinách, ako sú semená, orechy a avokádo.

Viac o téme: ZdravieChudnutieBruškoPrevenciaTuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9