Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Skrytý záškodník, ktorý je za priberaním: Dôvod neúspechu v boji s brušným tukom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Naháňate sa v práci, a po nej ešte za športom? Každodenný stres môže viesť k bizarnému paradoxu, ktorý postihuje ľudí v psychicky náročných povolaniach. Napriek tomu, že voľný čas obetujú pohybovej aktivite, tuku v oblasti pása sa nevedia zbaviť.

Chronický stres neškodí len zdraviu, ale aj postave, varuje nemecký portál Focus.de. Keď nie je nervové vypätie kompenzované dostatočným relaxom, prekážkou na ceste za vysnívanou postavou môžu byť samotné obranné mechanizmy tela. To je dôvod, prečo sú niektorí úspešní ľudia neúspešní v boji s brušným tukom.

Čítajte viac: Gastroenterológ o populárnej „očiste čriev“: Omyl, ktorý v tele rozpúta bakteriálnu vojnu

Eliminujte stres!

Chudnutie môžu podľa odborníkov spomaľovať vysoké hladiny stresového hormónu kortizolu v organizme. Osoby každodenne vystavení stresovým situáciám môžu mať preto problém zbaviť sa nadbytočných centimetrov v páse.

Je známe, že kalorická, nezdravá strava, nedostatok spánku a sedavý životný štýl vedú k ukladaniu tuku v oblasti brucha. No ak sú vám neustále v pätách aj starosti a nepohoda, čoskoro môžete mať problémy s krvným tlakom alebo pociťovať výkyvy hladiny cukru v krvi. Výsledkom môže byť chaotické ukladanie tukových zásob a narušený metabolizmus.

Viac o téme: ChudnutieBrušný tukVeľké bruchu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9