Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tajomstvo štíhlej postavy Kate Middleton odhalené: Ako to robí?

Kate Middleton nikdy nemala problém so svojou postavou. Zobraziť galériu (3)
Kate Middleton nikdy nemala problém so svojou postavou. (Zdroj: Nymag.com)

Kate Middleton sa nikdy nemohla sťažovať na svoju postavu. Vždy bola štíhla a mnoho dievčat a žien jej závidelo jej krásne telo. Ako to však manželka princa Williama robí? Len pár týždňov po pôrode sa ukázala na verejnosti bez bruška, akoby ani tehotná nebola. Pritom má mnoho žien problém zhodiť popôrodné kilogramy. Aké je tajomstvo jej štíhlej postavy?

Ako chudla do svadobných šiat?

Postava Kate Middleton sa začala intenzívnejšie riešiť pred dvoma rokmi, keď sa mala vydávať za princa Williama. Prípravy na svadbu vrcholili, no stredobodom záujmu sa stala jej postava. Bohužiaľ, mnohí sa obávali o jej zdravie, keďže podľa nich bola moc vychudnutá.  Po tom, ako jedna žena odkázala Williamovej neveste, aby už toľko nechudla, zareagovala, že to všetko je súčasť príprav na svadbu. Zrejme mala pravdu. Zhodujú sa na tom aj experti, ktorí tvrdia, že nie je neobvyklé, ak nevesta pred svadbou trochu schudne.

Kate však neskôr prezradila, že predsa len chudla, aby vo svadobných šatách vyzerala čo najlepšie. Stavila na diétu 66-ročného francúzskeho doktora, ktorá je založená na vysokom príjme bielkovín a vylučovaní sacharidov zo stravy. Prebieha v štyroch cykloch. V prvom sú povolené len netučné  jedlá s obsahom bielkovín, v ďalšom sa pridáva zelenina a dve porcie sacharidov denne. Tretí cyklus povoľuje ovocie, chlieb, syr a dvakrát týždenne víno a dezert. V poslednej fáze je povolené všetko, no jeden deň v týždni zostáva čisto bielkovinový.

Napriek tomu vyzerala v svadobných šatách úchvatne! Navyše sa zdalo, že po sobáši pribrala pár kíl a verejnosť jej opäť závidela zdravú štíhlu postavu.

Vďaka čomu má dokonalú postavu?

Počas tehotenstva Kate pribrala len minimum kilogramov, preto po pôrode vlastne nemala ani čo zhadzovať. Jej tajomstvom je jednoducho pohyb. Už počas štúdií sa venovala mnohým športom, považuje sa za športovo založenú ženu. Keďže sa pravidelne hýbala, nikdy sa nestalo, že by sa jej ručička na váhe posunula smerom nahor.

Kate priznáva, že aj ona neodolá niektorým sladkostiam. Najradšej má gumové cukríky. Keď si ich dopraje, nakoniec ich aj tak "zhodí" cvičením v domácom fitnesscentre v Clarence House, sídle princa Charlesa a jeho synov. Rada má stroj na veslovanie, ale i silové cvičenia so závažiami. Často využíva aj bežiaci pás, kde streda intenzitu behu.

Pred tehotenstvom i po bola veľmi aktívna, chodila na dlhé prechádzky so svojim psom, často behávala, no jej najväčšou vášňou bola a je hlavne jóga a pilates. A práve vďaka pilatesu, ktoré je ideálne aj pre tehotné ženy, vyzerá tak dobre, keďže toto cvičenie zlepšuje držanie tela.

"Počas tehotenstva sa objaví rada faktorov vedúcich k zlému držaniu tela. Vaša váha je v prednej časti tela, to vedie k nerovnováhe a vyberie si daň na držaní tela. A vzhľadom k tomu, že sa uvoľňuje tehotenský hormón relaxín, kĺby a väzy sa uvoľní," popisuje britská fitness trénerka Sara Haleyová.

Kate Middleton sa môže pýšiť dokonalou štíhlou postavou. (Foto: Profimedia.cz)
Zobraziť galériu (3)
Kate Middleton sa môže pýšiť dokonalou štíhlou postavou. (Foto: Profimedia.cz)  (Zdroj: profimedia.cz)

Čo robí pilates s ľudským telom?

  • Zvyšuje ohybnosť tela.
  • Posilňuje a tvaruje svaly, hlavne brušné, chrbtové, atď.
  • Zlepšuje držanie tela a odbúrava bolesti chrbta.
  • Zlepšuje koncentráciu, koordináciu a rovnováhu.
  • Učí lepšie využívať dýchanie a zvyšuje kapacitu pľúc.
  • Pôsobí pri prevencii inkontinencie.
  • Je vhodnou pohybovou aktivitou pri osteoporóze,
  • Poskytuje priestor pre uvedomenie si vlastného tela a tela v pohybe.

Toto je len zlomok výhod, ktoré poskytuje pravidelné cvičenie pilatesu. Preto dnes vyzerá Kate viac než dobre! Svedčí o tom fakt, keď sa len pár týždňov po pôrode synčeka Georga ukázala na verejnosti bez akýchkoľvek príznakov, že vôbec bola tehotná. Po brušku neboli ani stopy!

Vyskúšajte pilates aj vy. V kombinácii so zdravým stravovaním robí s postavou priam zázraky.

Čaká ju krst

Určite bude Kate vyzerať výborne i na dlhoočakávanom krste malého princa Georga, ktorý bude dnes o 14:00 nášho času v kaplnke Chapel Royal v Londýne. Tam bola pred rokmi vystavená rakva s princeznou Dianou. Krst má trvať 45 minút a vykoná ho arcibiskup Canterbury Justin Welby. Zatiaľ nie je jasné, kto presne bol pozvaný. Krst sa však odohrá v úzkom rodinnom kruhu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9