Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chudnutie bez ovocia? Nezmysel, kilá pôjdu ľahšie dole

Jablko môžete bez výčitiek zaradiť do svojho diétneho plánu.
Jablko môžete bez výčitiek zaradiť do svojho diétneho plánu. (Zdroj: photl.com)

Máte pred sebou zoznam potravín, ktoré by ste nemali jesť počas diéty? Vyškrtnite z neho ovocie, s ním sa vám totiž budú zhadzovať kilá oveľa ľahšie ako bez neho.

Jablká so šupkou

Pri príprave diétneho plánu nezabúdajte na jablká! Spáliť tuk vám pomôže hlavne šupka, čo je vedecky overené. Keď vedci pridali kyselinu ursolovú do stravy myší, získali menšiu váhu! Táto kyselina sa nachádza v jablkovej šupke.

„Kyselina ursolová zvyšuje rast svalov a hnedého tuku, ktorý zvyšuje spaľovanie kalórií,“ povedal vedúci výskumník Christopher Adams.

Ďalšie vhodné ovocie:

Bergamot

Bergamot je voňavé ovocie vo veľkosti pomaranča, no farbou podobné citrónu. Pestuje sa hlavne v južnej Kalábrii v Taliansku, ďalej v južnom Francúzsku, na Pobreží Slonoviny a v tureckej Antálii. Využíva sa hlavne na výrobu esenciálnych olejov.

Na rozdiel od ostatných citrusových plodov Bergamot obsahuje veľmi veľké množstvo polyfenolov, teda zlúčenín, ktoré zastavujú produkciu krvných tukov, stimulujú metabolizmus a zabraňujú vstrebávaniu cholesterolu. Nejedna štúdia tak potvrdila, že si na ňom môžete pochutnať bez výčitiek i počas diéty. Látky v ovocí pomáhajú pri chudnutí!

Čucoriedky

Nedávna štúdia zistila, že toto superovocie môže znížiť problematický tuk na bruchu tuk tým, že ovplyvňuje spaľovanie tukov a ukladanie génov. Potvrdila to nedávna štúdia. Považujú sa doslova za chudnúcu bombu.

Aby toho nebolo málo, sú vynikajúce v prevencii kardiovaskulárnych chorôb. Vďaka vysokému obsahu polyfenolov sa táto chutná bobuľovina osvedčila v širokom rozpätí diagnóz, od metabolického syndrómu po choroby spojené so starnutím.

Hrušky

Sú sladké a pritom perfektné pri držaní diéty! Hrušky sú bohatým zdrojom flavonoidov a katechínov, antioxidantov, ktoré pomáhajú ženám odštartovať chudnutie. Vyvolávajú pocit nasýtenia a pritom 100 g tohto ovocia má len 276 kj. Obsahujú veľa vody, čistia črevá, detoxikujú organizmus a preventívne bojujú proti zápche.

Užite si sladkú chuť ovocia počas diéty!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9