Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najväčší hnus, aký sme si tento rok našli v jedle: Z tohto sa vám obráti žalúdok!

Hlodavce v jedle - Aj to sme našli tento rok v potravinách!
Hlodavce v jedle - Aj to sme našli tento rok v potravinách! (Zdroj: thinkstock.com)

Po roku 2014 zrejme každý začne dlho rozmýšľať nad tým, čo a kde si kúpi na jedenie! Je jasné, že výrobcovia potravín musia dodržiavať zásady správnej a nezávadnej výroby potravín, ale skutočne to robia? V tom prípade by sme si v jedle nenašli podivné zvieratká!

Čo všetko si zákazník môže spolu s nakúpenými potravinami doniesť až domov? Je to až neuveriteľné, no tento rok si spotrebitelia našli v potravinách niečo, čo rozhodne neulahodí ich chúťkami.Ide pritom o výrobky, ktoré si bežne kúpili v obchodoch a supermarketoch.

Prekvapenie v konzerve

Zákazníčka si po otvorení zeleninovej konzervy našla neželené prekvapenie. Najprv nevedela o čo ide, preto zašla do obchodného reťazca, kde si tovar kúpila, aby jej uznali reklamáciu a objasnili situáciu. Reťazec dal nález vyšetriť u výrobcu.

Ten zistil, že ide o stuhnutý kukuričný škrob, ktorý sa uvoľňuje pri konzervovaní kukuričných zŕn. Tento škrob je súčasťou kukurice a nie je pre konzumenta nebezpečný. Došlo k pochybeniu počas výroby a obchodný reťazec sa zákazníčke ospravedlnil a ponúkol odškodnenie v podobe poukážky na nákup v hodnote 20 eur. Tento prípad je však ešte nič oproti tomu, čo bude nasledovať!

Calrate Plus je liek, ktorý sa používa sa pri prevencii a liečbe stavov nedostatku kalcia a na prevenciu osteoporózy. Zvyšuje kostnú hustotu (denzitu) a zabraňuje úbytku kostnej hmoty.

Myš v rohlíku

Znie to neuveriteľne, ale hlodavce majú ako nevyžiadaný potravinársky bonus pomaly svoju vlastnú kategóriu! Vyskytujú sa pomerne často ako neželaná súčasť potravín. A to nielen v zahraničí, ale aj u nás.

Jednu zákazníčku poriadne prekvapilo, keď si ráno chcela pochutnať na čerstvom rohlíku. Po prvom odhryznutí si všimla, že je v rohlíku niečo tmavé. Rohlík rozrezala a s hrôzou zistila, že ide o upečenú myš!

Bageta s prídavkom

Ak vás pochytí hlad a vy nemáte nič, čo by ste zjedli, častokrát človek siahne po niečom hotovom a balenom. Jedna zákazníčka zostala šokovaná po otvorení balenej bagety. Hneď pri prvom zahryznutí zistila, že na spodnej strane bagety sú železné piliny. Mala šťastie, že sa jej ani kúsok nedostal do žalúdka.

Máte chuť na oriešky?

Ak dostanete chuť na pistácie, radšej si to poriadne rozmyslite. Zákazník zostal poriadne prekvapený, keď si z regálu v jednom obchode zobral balenie pistácii! Najhoršie bolo, že tieto oriešky napriek tomu, že boli ešte rok v záruke, boli pokazené, plesnivé a staré. Skoro v každom dobre uzavretom balení bol hmyz, resp. živé a dospelé mole.

Dajte si pozor na to, čo si kupujete.  Aj keď sú na Slovensku prísne nrmy pri výrobe potravín, vyskyne sa občas aj nemilé prekvapenie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9