Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nápoj z PLECHOVKY vám môže uškodiť: Po tomto ZISTENÍ dáte od nej ruky preč!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Človek by povedal, že na obale ani tak moc nezáleží ako na tom, čo je v ňom. Hoci dôležitý je obsah, treba sa pozerať aj na to, v čom sa nápoj predáva.

Uprednostňujete plechovky s osviežujúcim a studeným nápojom pred fľašami? Hoci mnohí milujú typický zvuk pri otváraní plechovky, ak sa z nej napijete, môže sa vám to vypomstiť. Podľa odborníčky na výživu Simrun Chopraovej hrozí kontaminácia celého radu baktérií a infekcií, čo vedie k rôznym miernym a závažným zdravotným rizikám, píše sa na food.ndtv.com.

Infekcia od potkanov

Na pochopenie toho, prečo k tomu dochádza a ako je to vôbec možné, je dôležité vedieť niečo o procese balenia nápojov. Na výrobe plechoviek sa podiela výrobná fabrika, potom sa posielajú do nápojovej spoločnosti, ktorá ich uskladní v sklade a následne priamo použije na balenie nápoja. Odborníčka vysvetľuje, že tieto plechovky sa pred podávaním spotrebiteľom len zriedka čistia alebo umývajú.

"Počas skladovania po nich môžu prebehnúť potkany, pričom niektoré z nich pokryjú močom alebo výkalmi. Môže vzniknúť leptospiróza," vysvetľuje a ďalej uvádza, že pre neznalých ide o bakteriálne ochorenie, ktoré môže postihnúť zvieratá aj ľudí.

Otázkou je, aké má účinky toto ochorenia na ľudské telo. Nie je to úplne jednoznačné. 

Nápoj z PLECHOVKY vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"U ľudí môže spôsobiť širokú škálu symptómov, z ktorých niektoré sa môžu ľahko zameniť za iné choroby," dodáva, že niektorí infikovaní ľudia nemusia vykazovať žiadne príznaky.

Mierne príznaky leptospirózy zahŕňajú bolesť hlavy, horúčku, bolesť brucha a hnačku. Na druhej strane, závažné problémy vedú k poškodeniu obličiek alebo pečene, ochoreniam dýchacích ciest a pod.

Ako piť z plechovky bez vedľajších účinkov?

Samozrejme, ak uprednostňujete plechovky pred klasickými fľašami, nič sa nedeje. Mali by set však dodržiavať určité zásady, pokiaľ ide o bezpečné pitie.

3 jednoduché tipy:

  1. Otvorte veko plechovky a nalejte nápoj do pohára.
  2. Pred pitím nápoja z plechovky, umyte vrch a utrite čistou handričkou.
  3. Otvorte veko plechovky, vložte do nej slamku a popíjajte.
Viac o téme: BaktérieZdraviePlechovkyInfekcia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9