Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Táto žena si nestrihala vlasy dlhých 13 rokov: Takto to dopadlo!

Viete si predstaviť, že by ste si vlasy nestrihali dlhých 13 rokov? Táto žena to dokázala!
Viete si predstaviť, že by ste si vlasy nestrihali dlhých 13 rokov? Táto žena to dokázala! (Zdroj: pixabay.com)

Pre niektorých ide o životnú nevyhnutnosť, iní vyhľadajú odborníka až vtedy, keď vlasy vyzerajú ako slama. Ruska Dashik Gubanovová nepatrí ani do jednej skupiny žien. Celých 13 rokov si neostrihala vlasy. Aj keď z vizuálneho hľadiska môže dlhá hriva vyzerať pekne, zabúda na jednu podstatnú vec. Zdravie!

Vlasy mladej Rusky nevideli nožničky od roku 2003! Tá je však na svoju hrivu patrične hrdá a nemieni meniť ich dĺžku. Dashikine vlasy sú také dlhé, že kopírujú jej postavu, pričom chce, aby dočiahli až po prsty na nohách. Až potom porozmýšľa nad tým, či už nie je ten správny čas na návštevu kaderníčky. Mladá žena si získala množstvo fanúšikov na sociálnych sieťach, ktorí ju nabádajú k tomu, aby vlasy po ostrihaní darovala pre účely parochní. Taktiež je inšpiráciou pre mnohých fotografov, ktorí s obdivom fotia jej dlhú hrivu. Aj keď je jej dlhá koruna krásy na pohľad pekná, 13 rokov bez podstrihnutia predstavuje veľký zásah do zdravia. Čo sa môže stať s vlasmi, ak ich dlhšie nepodstrihneme?

Mnohé ženy si myslia, že strihanie končekov súvisí s rastom vlasov. Ku kaderníkovi sa dostanú obvykle až vtedy, keď ich majú poškodené. Ich podstrihnutie je však dôležité hlavne zo zdravotnej stránky!

Ako často si ich dať podstrihnúť?

Pokožka hlavy produkuje jemnú vrstvu mazu, ktorý je pre vlasy pri korienkoch dôležitý a predstavuje prirodzenú výživu. Ak je vlas dlhý, nedokáže byť celý vyživený dostatočne, keďže mu dopomáhame kulmami, žehličkami, fénmi alebo farbami. Z tohto poškodenia sa môže ľahko zlomiť. Preto je potrebné ho zastrihávať.

Záleží aj na tom, aké máte vlasy. Každý je totiž iný, niektorý je jemný a menej odolný vonkajším vplyvom, potom sú tie, ktoré sú pevnejšie a tvrdšie. Horším prípadom sú jemnejšie, ktoré majú častejší sklon k lámavosti a farbenie ich dokáže veľmi oslabiť. Majiteľky pevnejších vlasov znášajú lepšie chemické zásahy farbenia i tepelnú úpravu vlasov. Zdravotné prestrihanie končekov každých 8-10 týždňov je pre vlasy optimálnym riešením.

Podstrihovanie vlasov je teda dôležité nielen pre estetickú stránku, ale aj pre zdravie vašej koruny krásy. Nezabúdajte, že vlasy sa ničia už len pri trení o oblečenie. Ak jedného dňa zistíte, že vám z jedného vlasu trčia štyri ďalšie odlomené, vaša hriva kričí o pomoc a treba ihneď zasiahnuť. Nie je to pekný pohľad a taktiež tým neprospievate korune krásy.

Čítajte tiež: Mesiac bez cukru: S týmito účinkami žena nerátala!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9