Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opaľovací krém, ktorý vám môže spôsobiť rakovinu: Agentúra nás varuje!

Varovanie o opaľovacích krémoch
Varovanie o opaľovacích krémoch (Zdroj: thinkstock.com)

Prvá vec, čo si zabalíte so sebou na letnú dovolenku je zvyčajne opaľovací krém. Dnes sa nielen rodičia častejšie spoliehajú na pohodlnú sprejovú aplikáciu opaľovacieho krému. Bez ochrany pred slnečnými lúčmi na slnko ani nechoďte, ale vyberte si ju správne!

Hrozí nebezpečenstvo pri používaní sprejov na opaľovanie?

Americká agentúra pre potraviny a lieky (FDA) skúma zdravotné riziká sprejových krémov na opaľovanie. Požadujú kompletné údaje od výrobcov a skúmajú možné zdravotné riziká, hlavne čo sa týka neúmyselneho vdýchnutia.

Čo by spotrebitelia mali vedieť o používaní týchto krémov?

  • Pozor na nebezpečenstvo vdýchnutia. Odborníci na životné prostredie varujú, že  striekanie opaľovacieho prípravku môže predstavovať vážne riziko neúmyselného vdýchnutia. Varujú tiež pred aplikáciou takéhoto prípravku priamo na tvár.

Tip: Radšej si tento opaľovací krém najprv naneste najprv do rúk a potom rozotierajte na iné miesta tela.

  • Sprej na opaľovanie je horľavý. Odborníci varujú tiež, že ľudia môžu utrpieť vážne popáleniny pri používaní spreja na opaľovanie, ak sú blízko ohňa alebo zdroja tepla. Pri prehriatí nádoby môže vzniknúť plameň.
  • Nestriekajte opaľovací krém priamo na pokožku detí. Odporúča sa vyhnúť sa aplikácii spreja na opaľovanie priamo na pokožku detí, pretože agentúra ešte stále skúma ďalšie nebezpečenstvá.

Zabezpečte rovnomernú vrstvu krému

Ak sa však rozhodnete použiť sprej na opaľovanie, tak sa uistite, že vrstva krému primerane pokrýva všetky oblasti tela, ktoré budú vystavené slnku.

Dodržujte zásady správneho opaľovania, vystavovanie sa nadmernému slnečnému žiareniu je nebezpečné nielen pre dospelých, ale aj pre vaše deti.

Máte vybratý ten správny letný festival? Pozrite sa širokú ponuku festivalov!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9