Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Elixír mladosti existuje: Pozrite sa, ako sa vďaka nemu žena zmenila!

Omladnúť môžete vďaka kolagénu. Zobraziť galériu (2)
Omladnúť môžete vďaka kolagénu. (Zdroj: thinkstock.com)

Procesu starnutia sa síce vyhnúť nedá, no túžba po mladosti je stále silnejšia. Ľudia veria, že jedného dňa vedci nájdu liek proti starnutiu. Elixír mladosti objavila redaktorka britského denníka Daily Mail, ktorá vďaka nemu omladla o niekoľko rokov!

Po mladosti túži takmer každý z nás. Mať krásnu vypnutú pleť bez vrások a vôbec nejakej známky starnutia, ktorá je k tomu rozjasnená a plná života? Dá sa to! Živým dôkazom je redaktorka Daily Mailu Tanitha Careyová, ktorá tiež zatúžila po mladšom vzhľade. Výsledok? Omladla o 5 rokov!

Kolagén treba aj piť

Elixírom mladosti je kolagén, čo je vzácny proteín v koži. Po tom, ako dovŕšime 25 rokov, každý rok stratíme jedno percento. Postupne nám začnú pribúdať vrásky a koža je stále ovisnutejšia. Kozmetické firmy doslova súperia medzi sebou, ktorá z nich vyvinie účinnejší krém s kolagénom. No naozaj nám pomôžu?

Netreba zabúdať na to, že aby sme vyzerali mladistvo, je potrebné kolagén doplniť aj zvnútra. Množstvo žien si natiera na tvár rôznymi krémami s nádejou, že im zmiznú vrásky. Pritom nevedia o tom, že pri dosiahnutí krásnej pleti, treba kolagén aj piť!

Tanitha Careyová sa rozhodla počas ôsmich týždňov podstúpiť všetky kolagénové kúry. Nič však nie je také jednoduché, ako sa zdá. Musela absolvovať meranie pomocou prístroja, ktorý vysiela cez horné vrstvy pokožky ultrafialové lúče. Prístroj zistil, koľko kolagénu má v pokožke. Výsledok bolo 61 percent, čo je optimálne číslo vzhľadom na jej vek. Zrejme jej k tomu pomohol fakt, že si nikdy nezapálila cigaretu.

Pridala zdravú stravu

Aby to bolo všetko tip-top, počas kúry sa začala zdravo stravovať. Okrem nezdravej stravy a fajčenia bol pre ňu tabu cukor a slnko. Popritom pila kolagén. Existuje niekoľko druhov kolagénových doplnkov, vrátane tekutej formy a tabletiek. K tomu pridala výžvové doplnky s obsahom selénu, čo je minerál zvyšujúci produkciu kolagénu.

Vľavo je Tanitha ešte so známkami starnutia a vpravo po kolagénovej kúre s rozjasnenou pleťou. (Foto: screenshot Dailymail.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Vľavo je Tanitha ešte so známkami starnutia a vpravo po kolagénovej kúre s rozjasnenou pleťou. (Foto: screenshot Dailymail.co.uk)  (Zdroj: screenshot Dailymail.co.uk)

Drahé injekcie

Po dvoch týždňoch si dala do partií na tvári vpichnúť injekcie s obsahom kyseliny polylaktickej, ktorá by mala vo fibroplastoch vyvolať vyššiu produkciu kolagénu. Absolvovala ešte ďalšie dve sedenia, ktoré ju stáli nemálo peňazí. Jeden zákrok stojí od 475 – 1 500 libier, pričom výsledky sú viditeľné dva roky.

Ľahšia peňaženka

Tanitha sa rozhodla inšpirovať herečkou Gwyneth Paltrowovou, ktorá chodí pravidelne na kolagénovú kúru. Tá funguje tak, že pôsobením ultrazvuku a rádiofrekvenčných vĺn sa základná vrstva kože zohreje na vyššiu teplotu. Tak sa zničí opotrebovaný kolagén a vytvoria sa nové kolagénové bunky. Aj pri tejto kúre sa poriadne plesla po vačku. Potrebné sú ďalšie štyri sedenia, pričom jedno vás vyjde na 350 dolárov. Redaktorka stavila aj na krém, ktorý sľuboval redukciu vrások o 71 percent. Priplatila si zaň 88 libier.

Takéto sú výsledky

No stálo to všetko za to? Aj keď mala Tanitha po ôsmich týždňoch ľahšiu peňaženku, rozhodne neľutuje. Výsledok aj ju samotnú prekvapil! Jej koža bola pružnejšia a žiarivejšia. Hladina kolagénu sa zvýšila z 61 na 64 percent. Keďže ročne prídeme o jedno percento kolagénu, znamená to, že redaktorka obnovila svoju úroveň kolagénu na takú formu, akú mala pred piatimi rokmi! Navyše, hrúbka strednej vrstve kože sa zvýšila z 0,83 milimetrov na viac ako jeden milimeter.

Po tejto kúre Tanitha radí ostatným ženám, aby dali prednosť kolagénu v tekutej forme. A samozrejme treba sa vyhnúť cigaretám a slnku.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9