Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desivé znamenia na nechtoch: Podľa nich odhalíte chorobu!

Podľa svojich nechtov spoznáte, či netrpíte nejakou chorobou.
Podľa svojich nechtov spoznáte, či netrpíte nejakou chorobou. (Zdroj: thinkstock.com)

Vzhľad nechtov zvykneme často ignorovať. Ak sa nám nepáčia, jednoducho si ich nalakujeme a ďalej problém neriešime. Chyba! I na pohľad malý banálny problém na nechtoch môže v skutočnosti signalizovať nebezpečné ochorenie.

Biele nechty

Máte nechty tak biele, že nevidíte, kde končí nechtové lôžko? V tom prípade to signalizuje nedostatok železa, ktorý si môžete doplniť konzumáciou listovej zeleniny alebo fazule. S bledými nechtami sa však spájajú aj vážnejšie ochorenia. Môže ísť o prvý príznak cukrovky alebo ochorenia pečene. Pozor na rafinovaný cukor a sacharidy! Dajte prednosť skôr zelenine.

Zažltnuté nechty

Väčšinou ide len o nepríjemný kozmetický problém. No niekedy môže byť za ním infekcia nechtového lôžka.

Krehké nechty

Okrem toho, že zoslabnuté, krehké nechty môžete mať po odstránení gélových nechtov, vaše telo vás tým môže upozorniť aj na vážnejší problém - ochorenie štítnej žľazy. Práve jej zlá funkcia spôsobuje lámanie nechtov a vypadávanie vlasov.

Biele linky na nechtoch

Zvislé linky na nechtoch naznačujú problémy s obličkami a pečeňou. Taktiež môžu signalizovať nedostatok bielkovín. Zaraďte do jedálnička mliečne výrobky, vajcia a kuracie mäso!

Tmavé linky a škvrny na nechte

Tento problém vám neodporúčame podceniť. Môže ísť totiž o kožný melanóm. Ide o jeden z najzhubnejších druhov rakoviny vôbec, pretože veľmi rýchlo metastázuje. Oplatí sa preto ihneď navštíviť lekára, ktorý vám môže zachrániť život.

Modravé nechty

Nechty sfarbené do modra sú nielen nepríjemným neestetickým problémom, ale známkou zlého krvného obehu a nedostatočného okysličovania rúk. Zrejme trpíte ochorením dýchacích ciest, cievnym ochorením alebo poruchou krvného obehu.

Prasklinky na nechtoch

Ak vás trápia prasklinky, môžu naznačiť mechanické poškodenie či výrastky v nechtovom lôžku, ktoré bránia správnemu rastu nechtu. Taktiež sa vám snaží telo upozorniť na lupienku.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9