Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Katastrofa sa hlási o slovo: Takto ohrozuje ľudí ožiarenie z Fukušimy

Kvôli výbuchu vo Fukušime uniklo množstvo rádioaktívneho materiálu.
Kvôli výbuchu vo Fukušime uniklo množstvo rádioaktívneho materiálu. (Zdroj: Agoracosmopolitan.com)

Pred dvoma rokmi sa stalo niečo, čo nikto ani v najhorších snoch nečakal! Po zemetrasení a následnom cunami uniklo z japonskej jadrovej elektrárne Fukušima veľké množstvo rádioaktívneho materiálu. Svoje domovy v blízkosti komplexu muselo okamžite opustiť okolo 160-tisíc obyvateľov. Havária vo Fukušime sa stala jednou z najhorších jadrových katastrof, ktorá postihla novodobú civilizáciu. Ožiarenie sa teraz začína podpisovať na zdraví Japoncov!

 

Rakovina z ožiarenia?

Začiatkom roka sa objavili informácie, že sa pri poškodenej japonskej Fukušime objavili prípady rakoviny. Fukušimské úrady vtedy sledovali štítnu žľazu u obyvateľov, aby zistili, či ich zasiahla radiácia. Vtedy mali lekári podozrenie, že ďalší siedmi pacienti trpeli nejakou formou rakoviny. Doteraz nie je isté, či možno tieto prípady skutočne spojiť s jadrovou haváriou.

Ako povedal profesor Suzuki, černobyľská havária z roku 1986 ukázala, že trvá najmenej štyri či päť rokov, kým sa objaví rakovina štítnej žľazy. V štítnej žľaze sa hromadí rádioaktívny jód, osobitne u mladých ľudí. Po černobyľskej havárii diagnostikovali u detí v dotknutom regióne zvýšený počet prípadov rakoviny štítnej žľazy. Vyzerá to tak, že mnoho ľudí ešte len bude čeliť dôsledkom tejto jadrovej katastrofy, ktorá sa podpíše na ich zdraví.

Japonci krvácajú z nosa

Pohroma vo Fukušime sa opäť však „hlási o slovo“, tisícky Japoncov kvôli ožiareniu krváca z nosa! Ide o viac ako 3 000 pacientov vo veku menej ako 30 rokov, ktorí trpia na masívne krvácanie z nosa. Veľa o tom verejnosť nevie, lekári sú nútení držať všetko v tajnosti. Boja sa povedať skutočnú pravdu.

Vieme, že naši pacienti majú chorobu z ožiarenia, nesmieme ale o tom hovoriť, musíme všetko držať v tajnosti. Nemocnice nám nedovoľujú informovať o tom pacientov,“ priznali sa japonskí lekári.

Dôkazy

Aj keď japonská vláda zaryto mlčí, známe sú tri fakty, ktoré skutočne potvrdzujú, aký negatívny vplyv má ožiarenie na zdravie Japoncov:

1. fakt – Viac ako 5 000 pacientov hlásilo behom dvoch dní (22.-23.9) na sociálnej sieti tzv. „hanaji“, čo znamená krvácanie z nosa.

2. fakt – Viac ako 3 000 pacientov uviedlo, že nemôžu zastaviť krvácanie z nosa v období od 20-30.9.

3. fakt – Viac ako 2 500 pacientov hlásilo na sociálnej sieti krvácanie z nosa behom krátkej periódy dvoch dní (28.-30.9.).

Týka sa to aj nás?

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pripúšťa, že v najbližších 15 rokoch môže stúpnuť počet onkologických pacientov v oblastiach najviac zasiahnutých rádioaktívnym odpadom. Týka sa to najmä detí, ktoré mali v čase havárie rok a menej. Taktiež očakáva, že do 15 rokov sa u detí v tejto vekovej kategórii môže prejaviť hlavne rakovina štítnej žľazy a leukémia. Už teraz je vraj všetko jedlo putujúce i na európske stoly z Ázie ožiarené – týka sa to hlavne rýb a rybích výrobkov.

Prognóza hovorí o hrozbe, ktorá sa týka celého sveta. Behom niekoľkých rokov vraj zomrú na rakovinu kvôli ožiareniu tisícky ľudí na svete, nielen v Japonsku a v Spojených štátoch. Údajne sme len na začiatku katastrofy, od pohromy vo Fukušime ubehli len 2 roky a teraz začína postupne naberať na rýchlosti. Svetová vláda bude naďalej mlčať a milióny ľudí bude „potichu“ umierať kvôli pohrome spred 2 rokov...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9