Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Neplačte nad koncom leta: Objavte dôvody, prečo sa tešiť na jeseň

Tešte sa na jeseň!
Tešte sa na jeseň! (Zdroj: photl.com)

Nesmúťte za letom! Ešte o tom zrejme neviete, ale čaká vás jedno z najkrajších ročných období. Aj keď sa dni skracujú a noci predlžujú, máte sa stále na čo tešiť. Ponúkame vám niekoľko náplastí na vašu dušu, ktoré vás presvedčia, že je jeseň príjemným obdobím. Pozrite sa na niekoľko dôvodov, prečo zmeniť názor na sychravejšie obdobie. Na jeseň sa budete v skutočnosti cítiť lepšie vo svojej koži ako inokedy!

Alergici sa môžu tešiť

Trápia vás peľové alergie? Máte dôvod na radosť. Práve v septembri u nás končí peľová sezóna. Najťažšie obdobie máte za sebou, najviac peľových alergénov zvykne byť na jar a v lete. Jeseň patrí naopak k pokojnému obdobiu, kedy sa vám bude ľahšie dýchať a nebude vás trápiť nepríjemné kýchanie, vodový výtok z nosa či škriabanie v hrdle. Tony vreckoviek, kvapiek či tabletiek môžete odložiť.

Po skončení sezóny pelenia príčinných alergénov je vhodné navštíviť alergológa a dať si spraviť kožné testy s peľovými alergénmi. Využite na to jeseň alebo zimu!

Lepšie sa vyspíme

Tohtoročné horúčavy nás poriadne potrápili. Padali teplotné rekordy a čoraz viac Slovákov kolabovalo z tepla. Nevyhli sme sa ani tropickým nociam, ktoré nám nedali spať, a kvôli ktorým sme sa zobúdzali úplne prepotení. Horúce počasie je teraz už minulosťou a konečne pocítime počas spánku príjemný vánok. Teplota vzduchu v miestnosti je konečne ideálna, čo prispieva k lepšiemu spánku. A to už nehovoriac o tom, že sa noci postupne predlžujú, vďaka čomu si dlhšie poležíme v posteli.

Koniec poteniu

Jeseň má oproti letným dňom obrovskú výhodu! Vo všeobecnosti sa menej potíme ako v lete, preto sa cítime lepšie vo svojej koži. Pot z nás nesteká ani pri náročnejšej činnosti, čo sa na rozdiel od horúceho počasia nedá povedať. Vtedy sa stačilo len prejsť po vonku a hneď sme mali prepotené tričká. Pokles denných teplôt síce nemusí každého tešiť, ale je to určite príjemná úľava od pekla, ktorým sme si museli prejsť.

Slnko je zdravšie

V lete bolo slnko veľmi nebezpečné, preto sa neodporúčalo vystaviť sa slnečným lúčom od 11:00 do 16:00. Teraz sa však nemusíte obmedzovať! Slnko je miernejšie a tým aj zdravšie. Môžete si bez problémov užiť pobyt na slnku.

Zdravšia pleť

Jesenné počasie je vynikajúce pre mastnú pleť. V lete naša pleť produkuje oveľa viac mazu ako inokedy. Teraz však prichádza vlhké a chladné počasie, ktoré pleti len prispieva. Chladný vetrík je ideálny pre pleť, ktorá má sklon k vyrážkam. Podporuje prekrvenie pokožky a ak je vonku ešte aj vlhko, vracia pleti vlhkosť, čím napomáha vyplniť a vypnúť prípadné vrásky.

Pozor však na agresívny mrazivý vietor! Ten pleti moc neprospieva, hlavne nie suchej, ktorú ešte viac vysušuje. Preto treba v mrazivom počasí používať výživnejšie krémy a dopovať sa tak, ako po celý rok, šťavnatým ovocím a zeleninou.

Ťažko sa dá pochopiť fakt, prečo počas jesene veľa ľudí trpí depresiami. Stačí sa na jesenné obdobie pozrieť z iného uhla a zistíte, že je pred nami krásne obdobie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9