Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zabil Češky v Egypte jed na potkany? Týmto peklom si mohli prejsť

Podľa jasnovidky môže za smrť Moniky a Klárky jed na potkany.
Podľa jasnovidky môže za smrť Moniky a Klárky jed na potkany.

Smrť dvoch otrávených Češiek Moniky a dcérky Klárky v Egypte je stále neobjasnená. Najnovšie sa ozvala jasnovidka, podľa ktorej bola Monika otrávená jedom na potkany. Ten obsahuje nebezpečný a agresívny strychnín, ktorý ich zabil. Pozrite sa, ako táto látka postupne zabíja ľudský organizmus a čím všetkým si Monika a Klárka mohli prejsť!

Podľa veštici bol Monike zmiešaný mix koly, vody a jedu na potkany s nebezpečným strychnínom. Ak to bola pravda, jej manžel, ktorý ju údajne otrávil, zrejme vedel, čo robí. Strychnín je totiž biela kryštalická látka, málo rozpustná vo vode. Preto ju zmiešal nielen s čistou vodu, ale i s kolou, čím tak zamaskoval horkastú chuť látky, ale i jej vzhľad.

Už menšie množstvo látky spôsobuje smrť

Strychnín je bezfarebný steroidný alkaloid, nachádza sa v semenách rastliny strychnínovník indický (Strychnos nux-vomica L). Ide o silný jed, ktorý sa v súčasnosti používa ako pesticíd a to najmä na zabíjanie potkanov. Už menšie množstvo tohto jedu môže mať nepriaznivé účinky na zdravie ľudského organizmu, vrátane smrti. Najmenšou smrteľnou dávkou je pritom 30 mg.

Po požití tohto jedu prežíva dotyčná osoba doslova peklo. Prvé príznaky pocíti už po 5-30 minútach, kedy prebieha prvé štádium otravy. Závisí to však od veľkosti dávky a spôsobu podania.

Dochádza k zostreniu zmyslov – zbystrenie zraku, sluchu, hmatu a čuchu až takým spôsobom, že je to veľmi nepríjemné. Stačí, ak otrávená osoba niečo započuje, je vystavená svetlu či dotyku a ihneď sa spustia záchvaty, pričom ich trvanie sa predlžuje. Často sa podobajú až veľkým epileptickým záchvatom. Človek sa tak zľakne i maličkosti a každý silnejší vnem je preňho nepríjemný. Otrávený je zároveň podráždený, žuvacie svaly má stuhnuté a objavuje sa i triaška.

Môže dôjsť až k zlomeniu kostí

Počas spomínaných záchvatov prežíva otrávená osoba prudké kŕče, ktorými môže dôjsť dokonca až k zlomeniu kostí či roztrhnutiu šliach. Keďže sú kŕčmi zasiahnuté aj bránica a medzirebrové svaly, nie je možné dýchanie. Dych sa zastaví, končeky prstov zmodrajú a stúpa krvný tlak. Svalstvo je stuhnuté, takže každý kŕčovito stiahnutý sval spôsobuje pre dotyčného obrovskú a neznesiteľnú bolesť. Smrť nastane udusením alebo toxickou obrnou srdca. Slabší ľudia a deti sú citlivejší, preto môžu zomrieť už po niekoľkých minútach pri prvých záchvatoch.

Čím všetkým si prejde otrávená osoba?

  • Ťažká nevoľnosť, zvracanie.
  • Prudké kŕče všetkých svalových skupín, ktoré trvajú dlhšie a môžu spôsobiť až zlomenie kostí či roztrhnutie šliach.
  • Kŕče tvárových svalov, rozšírené zrenice a penu v okolí úst.
  • Strychnín spôsobuje, že sa telo otráveného dostane do neprirodzenej polohy: kŕče brušných svalov môžu ohnúť telo dopredu alebo prudko do strany.
  • Strata vedomia.
  • Obrovská citlivosť na svetlo, zvuk či dotyky.
  • Úmrtia v dôsledku zadusenia v dôsledku svalových kŕčov.

Monika a Klárka mohli prežiť spomínané nepriaznivé účinky agresívneho strychnínu a umierali tak v strašných bolestiach! Vyšetrovanie však stále pokračuje, na konci týždňa sa uvidí, či naozaj zabíjal jed na potkany.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9