Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dodržujte tento postup 7 dní: Skoncujte s chorobami raz a navždy!

Cesnak je významným doplnkom liečby pri rôznych neduhoch. Zobraziť galériu (2)
Cesnak je významným doplnkom liečby pri rôznych neduhoch. (Zdroj: thinkstock.com)

V jeden deň to vonku vyzerá na jar, druhý deň je počasie ale úplne odlišné. Imunite dáva prechod zimy na jar poriadne zabrať, takže naše zdravie býva v ohrození. Čo používate na posilnenie imunity? Ste verní osvedčeným receptom, alebo po domácej medicíne siahate, až keď sa choroba prihlási o slovo?

Zrejme nikoho neprekvapí, že súčasťou tohto liečivého nápoja budú dve bežne dostupné ingrediencie, ktoré máte určite aj práve teraz doma.

Čo budeme potrebovať?

Cesnak a med. Cesnak sa nachádza v nejednej domácnosti, spolu s cibuľou tvoria nerozlučnú dvojicu nie len ako základ v kuchyni, sú aj výborným prírodným prostriedkom na rôzne neduhy. Hoci cesnak má svoju špecifickú vôňu, ale aj chuť, je veľmi dobrý zdrojom zdravia.

Prečo konzumovať cesnak?

Najpodstatnejšie na cesnaku sú dve zložky – aminokyselina alicín a enzým na báze bielkoviny alináza. Kým alicín je prchavá látka, je to to, čím je cesnak tak preslávený – prírodné antibiotikum, ktoré je z menšej časti (asi jedna päťdesiatina) silný skoro ako penicilín.

Okrem toho zložky cesnaku pôsobia antibakteriálne a antivírusovo, či značí aj fakt, že je používaný práve do tohto nápoja. Obsahuje tiež fruktózu, glukózu a inzulín, ale aj meď, železo, zinok či vápnik.

Účinok cesnaku spočíva aj v tom, že svojou silou podporuje schopnosť bielych krviniek bojovať s infekciamiimunite pomáha tak, že stimuluje bunky, ktoré potom telo „nasadí“ na boj proti rôznym chorobám.

Cesnak začnite používať ak:

  • Máte vysoký cholesterol
  • Čakáte dieťa – istá londýnska štúdia poukázala na fakt, že konzumácia cesnaku je dobrá pre vývoj dieťaťa
  • Zaútočia bakteriálne infekcie či vírusové infekcie
  • Ak vás trápi impotencia – cesnak sa totiž považuje za afrodiziakum a výskumy potvrdili, že cesnak zlepšuje prekrvenie pohlavných orgánov
  • Vás trápia žalúdočné vredy – cesnak totiž zabíja vírusy a baktérie zodpovedné za ochorenie čriev či žalúdka,

Recept na nápoj, ktorý zatočí s chorobami 

Potrebovať budete 2 -3 strúčiky cesnaku, jednu čajovú lyžičku medu. Cesnak prelisujeme, zmiešame s medom a konzumujeme počas týždňa aspoň raz denne. O týždeň by sme mali cítiť lepšie, silnejšie, zdravšie a hlavne by nás žiadna choroba nemala prekvapiť či zaskočiť!

Ak ale nemusíte cesnakovú chuť či vôňu, no napriek tomu by ste radi jeho účinky vyskúšali, skúste zmes niekoľkých ingrediencií. Tá rovnako ako prechádzajúci recept pomáha pri príznakoch prechladnutia.

Potrebovať budeme polovicu žltej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 čili papričky, kopcovitú lyžicu zázvoru, šťavu z jedného citróna, organický jablčný ocot.

Všetky nakrájané ingrediencie dajte do 350 – 500 ml nádoby, zalejte najprv šťavou z citróna, potom doplňte jablčný ocot. Zavrite a odložte na poličku. O pár dní bude tonikum pripravené hravo si poradiť s každou chorobou! 

Čítajte tiež: Jedzte každý deň jednu mrkvu: Takto sa to odrazí na fungovaní vášho tela!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9