Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dve POTRAVINY, ktoré VYMAŽÚ modrasté pavučinky na nohách: Ako kŕčové ŽILY prišli, tak odídu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Bohužiaľ, kŕčové žily zvyknú nepekne ozdobiť hlavne nežnejšiu polovicu ľudstva. Nič však nie je stratené. Môžete ich odstrániť a prípadne zabezpečiť, aby ochorenie nezašlo príliš ďaleko.

Ku vzniku kŕčových žíl dochádza vtedy, keď sa kapiláry a žily rozšíria, píše sa na steptohealth.com. Buď k tomu nastane kvôli zápalovému stavu alebo abnormálnemu hromadeniu krvi spôsobenému slabosťou stien a ventilov obehového systému tela. Tieto žily sú známe svojou červenkastou, pomliaždenou farbou a považujú sa za bežné nepríjemné škvrny, ktoré väčšinou postihujú ženy (a v menšej miere aj mužov). Často bývajú veľké a majú tendenciu sa objavovať na viditeľných častiach tela, ako sú lýtka a vnútorné stehná. 

Kŕčové žily najčastejšie postihujú ženy vo veku nad 50 rokov, no môžu sa vyskytnúť aj u mladších ročníkov. Našťastie, existuje množstvo ošetrení a kozmetických prípravkov, ktoré môžu pomôcť znížiť veľkosť pavučiniek a taktiež zlepšia zdravie krvného obehu. Alebo na to môžete ísť prirodzenejšou cestou!

Zdravá strava a pravidelné cvičenie sú alfou a omegou. Dokonca existujú dve potraviny, ktoré majú obzvlášť veľkú silu a príjemným bonusom sú nulové vedľajšie účinky. Prírodný hydratačný prípravok z olivového oleja a cesnaku poskytuje kľúčové živiny na zníženie zápalu a liečbu obehových problémov súvisiacich s kŕčovými žilami.

Dve POTRAVINY, ktoré VYMAŽÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Skvelý spôsob prirodzenej liečby

Kombinácia olivového oleja a cesnaku vytvára vodu s mastnou textúrou. Zmes s trochou citrónovej šťavy môže spôsobiť, že kŕčové žily budú menej viditeľné. Má silné protizápalové, tonizujúce a spevňujúce účinky. Pomáha znížiť dilatáciu kapilár a žíl a k tomu všetkému stimuluje lepší prietok krvi. Navyše, aplikácia vody krúživými masážnymi pohybmi podporuje krvný obeh a aktivuje lymfatický systém. Pomáha tiež eliminovať všetky toxíny, ktoré bránia toku kyslíka do buniek. Okrem toho má upokojujúci účinok, ktorý môže znížiť ďalšie nepohodlie a bolesť, ktoré prichádzajú pri zhoršujúcom sa stave. 

Treba však myslieť na to, že najlepšie je začať s touto liečbou hneď, ako sa objaví prvá nezvyčajná žilka. Aj v tomto prípade platí - čím skôr začnete problém riešiť, tým ľahšie bude dosiahnutie výsledkov. Buďte však trpezliví! 

Ako na to? 

V prvom rade je dôležité si zadovážiť čo najkvalitnejšie ingrediencie. Jedine tak si budete istí, že budú mať vlastnosti a účinky, ktoré naozaj pomôžu. Dajte preto prednosť extra panenskému olivovému oleju a surovému bio cesnaku. 

Ingrediencie:

  • 12 strúčikov cesnaku
  • ½ šálky extra panenského olivového oleja (100 g)
  • Šťava z 1 citróna
  • 1 sklenená nádoba

Dve POTRAVINY, ktoré VYMAŽÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

  • Ošúpte strúčiky cesnaku, prekrojte ich na polovicu a rozdrvte pomocou mažiarovej paličky, kým sa nevytvorí pasta.
  • Potom vložte prelisovaný cesnak do sklenenej nádoby a pridajte olivový olej a citrónovú šťavu.
  • Nádobu bezpečne uzavrite a nechajte cez noc na chladnom a tmavom mieste.
  • Nasledujúce ráno odstráňte zmes pomocou sitka, aby ste sa zbavili menších kúskov cesnaku.

Použitie:

  • Vezmite väčšiu kvapku vody a jemnými krúživými pohybmi naneste na všetky časti tela s kŕčovými žilami.
  • Robte nepretržité pohyby a vyvíjajte tlak pomocou končekov prstov, aby ste pomohli stimulovať krvný obeh.
  • Nechajte pôsobiť hodinu. Po uplynutí tejto doby opláchnite studenou vodou.
  • Opakujte tieto kroky aspoň trikrát týždenne, najlepšie v noci.

Na dosiahnutie rýchlych a dlhotrvajúcich výsledkov by ste mali kúru kombinovať s každodenným cvičením a vyváženou stravou. Nielenže tým zlepšíte zdravie krvného obehu, ale schudnete a znížite zápal. Toto sú dva kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú celkové zdravie vašich nôh.

Viac o téme: CesnakZdravieKŕčové žilyOlivový olej
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9