Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORENIE, ktoré vás zbaví dlhoročného problému: NÁVOD na výrobu domácej KÚRY proti AKNÉ

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Už stovky rokov je kurkuma považovaná za chutné a liečivé korenie. Pomáha pri ochoreniach srdca, znižuje cholesterol, no aj v oblasti dermatológie by mohla byť veľmi užitočným pomocníkom.

Kurkuma je korenie žltej až oranžovej farby, má mierne pálivú chuť. Obsahuje aktívnu zlúčeninu zvanú kurkumín, ktorý je zodpovedný za charakteristickú farbu. Pôsobí protizápalovozároveň aj ako antioxidant, vďaka čomu je užitočná vnútorne aj lokálne. Ako sa píše na steptohealth.com, nie je teda prekvapujúce, že jeho výťažky sa používajú aj v dermatológii na liečbu akné.

Čítajte tiež: Toto už nerobte, inak si spustíte DEPRESIU: Zmena PSYCHIKY po týchto JEDLÁCH

Prečo používať kurkumu na akné?

Dôležité je vyzdvihnúť jej antibakteriálne vlastnosti, vďaka ktorým je pokožka schopná bojovať s mikroorganizmami. Jej účinok je porovnateľný s liečivami ako erytromycín a klindamycín. Toto úžasné korenie má aj protizápalové účinky, ktoré priaznivo ovplyvňujú dermatologické problémy. Lokálna aplikácia pomáha pri oprave tkaniva, čím sa minimalizuje prítomnosť jaziev. Rovnako stimuluje tvorbu kolagénu a znižuje riziko predčasných vrások.

Ďalšie výhody kurkumy pre pokožku

  • prispieva k prirodzenému lesku pokožky a zvyšuje jej elasticitu
  • podporuje hojenie rán
  • pomáha pri psoriáze
  • lieči svrab
  • minimalizuje oxidačný stres a zabraňuje predčasnému starnutiu

Recept na kúru

Aby sa naplno využili vlastnosti kurkumy pri liečbe akné, odborníci odporúčajú kúru, pri ktorej sa jej účinok umocní použitím kokosového oleja. Táto prírodná zložka obsahuje kyselinu laurovú, ktorá je známa svojim antimikrobiálnym účinkom a je užitočná pri liečbe akné. Okrem toho kokosový olej hydratuje pokožku a pomáha liečiť choroby, ako je psoriáza a ekzém. Rovnako ako kurkuma dokonca pomáha pri regenerácii a v boji s jazvami, čím sa minimalizujú negatívne účinky voľných radikálov.

KORENIE, ktoré vás zbaví
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako na to?

  • 1 polievková lyžica mletej kurkumy (15 g)
  • 2 polievkové lyžice organického kokosového oleja (30 g)
  • 1 polievková lyžica medu (15 g)

Najprv nasypte mletú kurkumu do nádoby, potom pridajte kokosový olej a med. Miešajte niekoľko minút, kým nevznikne homogénna zmes. Pred aplikáciou masky na oblasti pokožky, postihnuté akné, je dôležité, aby ste sa zbavili všetkých zvyškov make-upu a nečistôt. Keď bude tvár čistá, môžete naniesť masku. Nechajte pôsobiť 15 minút a potom opláchnite tvár teplou vodou. Masku aplikujte aspoň 3-krát týždenne.

Zaujme vás: 6 ZNAKOV, ktoré prezradia nočné ŠKRÍPANIE zubami: ZISTITE, čo sa to netýka aj VÁS!

Vedľajšie účinky

Hoci táto kurkumová kúra môže byť veľmi účinná pri odstraňovaní akné, mali by ste si vedieť, že môže mať aj nežiadúce účinky. Treba rátať s tým, že maska môže zanechať dočasne zafarbenú pokožku. Zafarbenie však zvyčajne zmizne pri dobrom čistení. Niektoré zložky môžu dokonca spôsobiť alergické reakcie alebo kontaktnú dermatitídu. Pred tým, než si masku nanesiete na tvár, vykonajte malý test na pokožke. Na predlaktie, alebo inú časť kože si dajte malé množstvo zmesi. Ak po 24 hodinách nedôjde k žiadnym negatívnym reakciám, môžete ju použiť na tvár.

Viac o téme: PokožkaKurkuma
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9